Doen luchtreinigers planten pijn?

De luchtverontreinigende stoffen die industriële luchtfilters uit de lucht verwijderen, kunnen de gezondheid van dieren en planten en de gezondheid van mensen schaden. In 1989 ontdekte NASA dat kamerplanten schadelijke gifstoffen uit de lucht kunnen opnemen, vooral in besloten ruimtes met weinig luchtstroom. Deze studie is de basis geweest voor nieuwere studies over kamerplanten en hun luchtreinigingsvermogen. Hoewel planten minder paardenkracht hebben dan luchtreinigers, zijn ze natuurlijker, kosteneffectiever en therapeutisch.

Men meldt zelfs dat orchideeën goede luchtreinigers zijn, wat ik betwijfel, aangezien orchideeën enkele van de langzaamst groeiende planten zijn die beschikbaar zijn voor huiseigenaren - het zijn de luiaards van de plantenwereld. De interactie tussen luchtreinigers en planten is een interessant aspect dat ik in deze post wil onderzoeken - meer specifiek of luchtreinigers planten helpen groeien of niet. Er zijn veel te veel variabelen en zoveel als een enkele plant die de luchtkwaliteit niet verbetert, waar ik het mee eens ben omdat het belachelijk is om anders te denken, ik denk niet dat je verklaring dat je honderd planten nodig zou hebben om de luchtkwaliteit te verbeteren of de mythe te ontkrachten nog meer geldig is. Als je argument is dat de VOC's zo snel worden vervangen als planten ze kunnen verwijderen, is dat anders dan zeggen dat planten geen VOS uit de lucht verwijderen.

Deze krachtige luchtzuiverende plant is momenteel beschikbaar in Canada en onderzoekers vragen goedkeuring van het ministerie van Landbouw voor de verkoop ervan in de Verenigde Staten. Ik was op zoek naar kamerplanten om het zuurstofgehalte in huis te verhogen, maar ik werd naar de luchtreinigingsinstallaties genavigeerd en ik was geschokt. Michael Waring, hoogleraar milieutechniek aan de Drexel University in Philadelphia, analyseerde 30 jaar eerder onderzoek (opent in nieuw tabblad) en concludeerde dat planten VOC's zo langzaam verwijderen dat je veel planten nodig hebt om dezelfde impact te hebben als een luchtreiniger. The Sill, een online plantenwinkel die zijn Millennial bonafide communiceert door dikke serifs en grote vlekken witte ruimte, somt plantensoorten op basis van de gifstoffen in de lucht die ze het beste kunnen verwijderen.

Kortom, ja - luchtreinigers helpen planten te groeien, omdat ze luchtverontreinigende stoffen uit de lucht verwijderen die anders de hoeveelheid voedsel die een plant kan maken door het proces van fotosynthese kunnen beperken. De schadelijkste luchtverontreinigende stoffen voor planten zijn rook, gassen en andere vluchtige organische stoffen, omdat ze de hoeveelheid kooldioxideplanten kunnen opnemen beperken. Maar voor planten om de lucht daadwerkelijk te verbeteren, zelfs in een compact appartement, heb je een concentratie kamerplanten nodig die alleen de meest toegewijde plantenliefhebbers daadwerkelijk kunnen bereiken. Er zijn geen onderzoeken geweest naar planten die invloed hebben op de luchtkwaliteit van het huis in het huis van een roker, hoe planten VOC's kunnen verminderen in de nabijheid van kookapparatuur of in garages waar mensen auto's opslaan.

Leave a Comment

All fileds with * are required