Hoe effectief zijn luchtzuiverende planten?

Nieuw onderzoek blijft echter aantonen dat kamerplanten bijna niets doen om de lucht in je huis te zuiveren. Het is een mythe waarvan je bijna wenste dat het niet was opgepakt. Kamerplanten, hoewel charmant, doen weinig om de lucht in een kamer te zuiveren, zeggen de wetenschappers die de lucht bestuderen die we inademen. Op basis van dit onderzoek zeggen sommige wetenschappers dat kamerplanten effectieve natuurlijke luchtreinigers zijn.

En hoe groter en bladeriger de plant, hoe beter. In 1989 ontdekte NASA dat kamerplanten schadelijke gifstoffen uit de lucht kunnen opnemen, vooral in besloten ruimtes met weinig luchtstroom. Deze studie is de basis geweest voor nieuwere studies over kamerplanten en hun luchtreinigingsvermogen. Hoewel planten minder paardenkracht hebben dan luchtreinigers, zijn ze natuurlijker, kosteneffectiever en therapeutisch.

Er zijn geen onderzoeken geweest naar planten die invloed hebben op de luchtkwaliteit van het huis in het huis van een roker, hoe planten VOC's kunnen verminderen in de nabijheid van kookapparatuur of in garages waar mensen auto's opslaan. Er zijn veel te veel variabelen en zoveel als een enkele plant die de luchtkwaliteit niet verbetert, waar ik het mee eens ben omdat het belachelijk is om anders te denken, ik denk niet dat je verklaring dat je honderd planten nodig zou hebben om de luchtkwaliteit te verbeteren of de mythe te ontkrachten nog meer geldig is. Met al die extra tijd die je in je bescheiden woning hebt doorgebracht, heb je misschien de motivatie verzameld om er een gezonde leefruimte van te maken, te beginnen met het kopen van luchtzuiverende planten. Maar voor planten om de lucht daadwerkelijk te verbeteren, zelfs in een compact appartement, heb je een concentratie kamerplanten nodig die alleen de meest toegewijde plantenliefhebbers daadwerkelijk kunnen bereiken.

The Sill, een online plantenwinkel die zijn Millennial bonafide communiceert door dikke serifs en grote vlekken witte ruimte, somt plantensoorten op basis van de gifstoffen in de lucht die ze het beste kunnen verwijderen. En hoewel je luchtzuiverende plant misschien niet het werk doet dat je hoopte dat het zou gebeuren, kan het in ieder geval in de buurt van het groen je helpen productiever te zijn en je stressniveaus te verminderen, volgens het onderzoek van de Washington State University.

Leave a Comment

All fileds with * are required