Hoe lang duurt het voordat planten de lucht reinigen?

En hoe groter en bladeriger de plant, hoe beter. Op basis van dit onderzoek zeggen sommige wetenschappers dat kamerplanten effectieve natuurlijke luchtreinigers zijn. Overdag nemen planten CO2 en zonlicht op en geven ze zuurstof af in een proces dat fotosynthese wordt genoemd. Maar's nachts, wanneer de fotosynthese stopt, geven planten koolstofdioxide af in een proces dat ademhaling wordt genoemd.

Planten naar binnen brengen kan een aantal voordelen bieden, maar schonere lucht is daar niet een van, zeggen experts. Hoe kamerplanten de lucht reinigen Planten reinigen de lucht door het proces van fotosynthese. Terwijl mensen zuurstof inademen en koolstofdioxide uitademen, doen planten het tegenovergestelde. Ze absorberen licht, kooldioxide en water om suiker te produceren.

Dit chemische proces creëert zuurstof als bijproduct. Uitzoeken hoe planten VOS binnenshuis filteren, kan mogelijk nuttig zijn voor 'biopurifiers', die mechanisch lucht door een poreus substraat voor planten trekken. Hij vertelde me dat hij ongeveer 185 planten bewaart in zijn appartement van 950 vierkante meter in Baltimore, ongeveer één plant voor elke vijf vierkante meter. Maar voor planten om de lucht daadwerkelijk te verbeteren, zelfs in een compact appartement, heb je een concentratie kamerplanten nodig die alleen de meest toegewijde plantenliefhebbers daadwerkelijk kunnen bereiken.

The Sill, een online plantenwinkel die zijn Millennial bonafide communiceert door dikke serifs en grote vlekken witte ruimte, somt plantensoorten op basis van de gifstoffen in de lucht die ze het beste kunnen verwijderen.

Leave a Comment

All fileds with * are required