Hoe werken luchtzuiverende planten?

Door fotosynthese zetten ze de koolstofdioxide die we uitademen om in verse zuurstof, en ze kunnen ook gifstoffen verwijderen uit de lucht die we inademen. Een beroemd NASA-experiment, gepubliceerd in 1989, ontdekte dat kamerplanten de lucht van kankerverwekkende vluchtige organische stoffen zoals formaldehyde en benzeen kunnen schrobben. Het lijdt geen twijfel dat planten chemicaliën en deeltjes uit de lucht opnemen. Onze buitenomgeving wordt verbeterd door de aanwezigheid van planten.

Kamerplanten versnellen het transpiratieproces waarbij fytochemicaliën en waterdamp worden uitgestoten om luchtbeweging te creëren. Tijdens transpiratie circuleren planten lucht en kunnen ze gifstoffen in de lucht in hun bladeren en wortels trekken. Wanneer verontreinigende stoffen in de lucht worden geabsorbeerd door deze microscopische openingen in bladeren, wordt het proces huidmondjes genoemd. Het vermogen van planten om deze verontreinigende stoffen uit onze lucht te verwijderen is buitengewoon.

Ze absorberen ook de kooldioxide en virussen die we uitademen. Wanneer planten gassen via hun bladeren opnemen, blijft het afgezonderd of beweegt het zich in hun wortels. Micro-organismen die in de bodem leven, helpen de gifstoffen af te breken en te neutraliseren voordat ze in voedsel veranderen. In 1989 ontdekte NASA dat kamerplanten schadelijke gifstoffen uit de lucht kunnen opnemen, vooral in besloten ruimtes met weinig luchtstroom.

Deze studie is de basis geweest voor nieuwere studies over kamerplanten en hun luchtreinigingsvermogen. Hoewel planten minder paardenkracht hebben dan luchtreinigers, zijn ze natuurlijker, kosteneffectiever en therapeutisch. Met al die extra tijd die je in je bescheiden woning hebt doorgebracht, heb je misschien de motivatie verzameld om er een gezonde leefruimte van te maken, te beginnen met het kopen van luchtzuiverende planten. Er zijn geen onderzoeken geweest naar planten die invloed hebben op de luchtkwaliteit van het huis in het huis van een roker, hoe planten VOC's kunnen verminderen in de nabijheid van kookapparatuur of in garages waar mensen auto's opslaan.

Planten die hydrocultuur worden gekweekt, zullen ook VOS verwijderen en microben in de bodem hebben geen planten nodig om hun biochemie uit te voeren. Er zijn veel te veel variabelen en zoveel als een enkele plant die de luchtkwaliteit niet verbetert, waar ik het mee eens ben omdat het belachelijk is om anders te denken, ik denk niet dat je verklaring dat je honderd planten nodig zou hebben om de luchtkwaliteit te verbeteren of de mythe te ontkrachten nog meer geldig is. En hoewel je luchtzuiverende plant misschien niet het werk doet dat je hoopte dat het zou gebeuren, kan het in ieder geval in de buurt van het groen je helpen productiever te zijn en je stressniveaus te verminderen, volgens het onderzoek van de Washington State University. De vroege tests op planten maakten gebruik van kleine laboratoriumkamers, die sterk werden gecontroleerd, en die vol met planten zaten.

De Biohome had genoeg planten erin dat ze konden worden gebruikt als zuurstofbron in een afgesloten gebouw, en dat zijn aantallen planten waarvan ik denk dat je moet benaderen om een merkbaar verschil te bereiken.

Leave a Comment

All fileds with * are required