Hoeveel planten heb je nodig om een kamer te zuiveren?

Volgens de berekeningen van de wetenschappers heb je tussen de 100 en 1.000 planten nodig voor elke 10 vierkante meter om een meetbaar verschil te maken in de bestrijding van luchtvervuiling binnenshuis. Dus als je in een huis woont dat ongeveer 1.000 vierkante meter is, heb je overal van 10.000 tot 100.000 planten nodig. Het snelle antwoord is dus volgens NASA dat je 1 plant per 100 vierkante meter vloeroppervlak nodig hebt. Om VOS voldoende te verminderen om de luchtkwaliteit te beïnvloeden, zou ongeveer 10 planten per vierkante voet nodig zijn.

In een klein appartement van 500 vierkante meter zijn dat 5.000 planten, een echt bos. Hoewel één plant heel weinig verschil maakt voor je welzijn, kan een reeks planten in verschillende groottes en variëteiten je meer ontspannen, geïnspireerd en positiever laten voelen. In een grotere ruimte (8 x 8 meter, of 26 bij 26 voet) waren 16 planten nodig om de luchtkwaliteit met 75% te verbeteren, waarbij 32 planten de beste resultaten leverden. In een ruimte van gemiddeld vier bij vijf meter kan één plant je lucht 25 procent schoner maken en vijf planten maken de lucht tot 75 procent schoner.

Het hebben van vijf of meer planten leverde nog betere resultaten op, met als magische getal 10 planten in een kamer van de eerder genoemde grootte. Er zijn genoeg nuttige planten voor je slaapkamer, zoals de slangenplant die de hele nacht een van de hoogste zuurstofuitgangen heeft. Maar voor planten om de lucht daadwerkelijk te verbeteren, zelfs in een compact appartement, heb je een concentratie kamerplanten nodig die alleen de meest toegewijde plantenliefhebbers daadwerkelijk kunnen bereiken. Zodra je hebt bepaald wat voor soort planten je aan je huis wilt toevoegen, kun je teruggaan naar de app om het in je ruimte te visualiseren en de planten samen te stellen die het beste voor je werken.

Hij vertelde me dat hij ongeveer 185 planten bewaart in zijn appartement van 950 vierkante meter in Baltimore, ongeveer één plant voor elke vijf vierkante meter. Het is logisch om aan te nemen dat in een echte leefomgeving meer luchtzuiverende planten nodig zijn om dezelfde resultaten te bereiken die ze anders zouden bereiken in een geïsoleerde experimentele omgeving. Dankzij dit systeem kon één fabriek dezelfde hoeveelheid VOS verwijderen die vijftien planten nodig hadden om te verwijderen als de actieve kool er niet was geweest, of actieve kool. Hoewel ik je niet precies kan vertellen hoeveel planten je moet toevoegen, zijn er enkele ideeën die je kunnen helpen het aantal planten dat je nodig hebt in je huis te verminderen.

The Sill, een online plantenwinkel die zijn Millennial bonafide communiceert door dikke serifs en grote vlekken witte ruimte, somt plantensoorten op basis van de gifstoffen in de lucht die ze het beste kunnen verwijderen. Hoewel het moeilijk is om precies te zeggen hoeveel planten er nodig zijn om binnenlucht te zuiveren, beveelt Wolverton ten minste twee goede planten aan voor elke 100 vierkante meter (ongeveer 9,3 vierkante meter) binnenruimte. Dit is logisch omdat de planten uit de NASA-studie meestal tropische planten zijn die zich hebben aangepast aan droge omstandigheden.

Leave a Comment

All fileds with * are required