Hoeveel planten heb je nodig om zuurstof te verhogen?

Gebruik 15-18 planten in potten met een diameter van 6-8 inch voor een huis van 1.800 vierkante meter om lucht te zuiveren. Dat is ongeveer één grotere plant elke 100 vierkante meter. Bereik vergelijkbare resultaten met twee kleinere planten (potten van 4-5 inch). Woonruimtes van nieuwe of gerenoveerde woningen met nieuwe vloeren, muren, tapijten, enz.

We hebben geleerd dat er twee problemen zijn met het zitten in een luchtsluis. De eerste, die geen zuurstof meer heeft, is relatief klein. In een kamer van tien bij tien meter zou het drie dagen goed moeten zijn. Het grootste probleem is het uitademen van koolstofdioxide, dat bij concentraties van ongeveer twee procent - bij standaard atmosferische temperatuur en druk - je zal doden.

Marco Thorn heeft deze schatting gemaakt en concludeerde dat „voor elke 150 gram gekweekt plantenweefsel 32 gram zuurstof vrijkomt. Dit is 22 liter zuurstof onder normale temperatuur en druk (ref. Ik weet niet zeker waar je naar verwijst, maar als je het over hebt, „Marco Thorn heeft deze schatting gemaakt en geconcludeerd dat „voor elke 150 gram gekweekte plantenweefsel 32 gram zuurstof vrijkomt. Je wilt dat sommige lommerrijke vrienden bij je opgesloten zitten, niet alleen zuurstof leveren, maar ook koolstofdioxide verwijderen.

Het probleem is dat je ook een behoorlijk grote kamer nodig hebt. Gewone kamerplanten kunnen de luchtkwaliteit binnenshuis verbeteren door koolstofdioxide op te nemen en zuurstof vrij te geven. Veel gewone kamerplanten hebben ook de mogelijkheid om sporen van giftige chemicaliën uit de lucht te verwijderen. Het vermogen van uw kamerplanten om zuurstof te produceren en de lucht te reinigen, hangt af van een aantal factoren, waaronder hun soort, grootte, gezondheid en de lichtniveaus in uw huis.

Waarschijnlijk het beste om tot 700 af te ronden om aan de veilige kant te zijn. We ademen ongeveer één molecuul extra CO2 uit voor elk molecuul zuurstof dat we consumeren en planten doen het tegenovergestelde. Dat betekent dat deze 700 planten ook kooldioxidevergiftiging moeten voorkomen. Ongeveer 300 tot 500 planten zouden de juiste hoeveelheid zuurstof produceren, maar het is veel moeilijker om de hoeveelheid kooldioxide in te schatten die de planten absorberen, vooral als elke keer dat iemand uitademt, ze de zuurstofproductie remmen.

Sommige mensen denken dat het schadelijk kan zijn omdat planten kunnen ademen omdat mensen's nachts kooldioxide uitstoten als een omgekeerde reactie op fotosynthese, maar mensen en huisdieren produceren meer CO2 dan planten. Als je deze afvoer zou kunnen elimineren, door planten hydrocultuur te kweken en je lichtniveaus gelijk kon houden aan normale zonneschijn, suggereren berekeningen achter een envelop dat je ongeveer 400 planten ter grootte van een kamerplant nodig hebt. Fotosynthese in een plant zorgt ervoor dat de plant koolstof uit de lucht haalt en deze toevoegt aan zijn lichaam - bladeren, stengels en wortels. In de moleculaire biologie, en heeft academisch onderzoek gedaan naar het metabolisme van planten, en een fervent teler van kamerplanten.

Ongeveer 300 tot 500 planten zouden de juiste hoeveelheid zuurstof produceren, maar het is veel moeilijker om de hoeveelheid koolstofdioxide te schatten die de planten absorberen, vooral als elke keer dat iemand uitademt, ze de zuurstofproductie remmen. Enkele veel voorkomende soorten kamerplanten die verontreinigende stoffen uit de lucht kunnen verwijderen, zijn de spinplant (Chlorophytum comosum), Engelse klimop (Hedera helix), slangenplant (Sansevieria trifasciata) en schopbladphilodendron (Philodendron domesticum). Dit alles wil zeggen dat hoewel buitenplanten alleen maar kunnen hopen 400 ppm atmosferische CO2 om te zetten in O2, kamerplanten mogelijk de mogelijkheid hebben om veel meer CO2 om te zetten vanwege de grotere concentratie. Het unieke aan deze specifieke plant is dat het een van de weinige planten is die kooldioxide (CO)'s nachts in zuurstof kan omzetten.

Ik vroeg me af hoe de mensheid ervoor zorgt dat er genoeg planten blijven groeien om ervoor te zorgen dat het zuurstofgehalte in de lucht voldoende is, maar na het lezen dat 3,75 kg plantaardig materiaal elke dag moet groeien om de zuurstof voor elke persoon te produceren, realiseerde ik me dat de hoeveelheid voedsel die dagelijks wordt gekweekt voor elke persoon of dier moet optellen tot een groot deel van die 3,75 kg. Er zijn genoeg nuttige planten voor je slaapkamer, zoals de slangenplant die de hele nacht een van de hoogste zuurstofuitgangen heeft.

Leave a Comment

All fileds with * are required