Hoeveel planten zijn er nodig om zuurstof te produceren voor één persoon?

Een mens ademt ongeveer 9, 5 ton lucht in een jaar, maar zuurstof maakt slechts ongeveer 23 procent van die lucht uit, per massa, en we halen slechts iets meer dan een derde van de zuurstof uit elke ademhaling. Dat komt neer op een totaal van ongeveer 740 kg zuurstof per jaar. Dat is ongeveer zeven of acht bomen waard. Wetenschappers schatten een veilig zuurstofverbruik van 50 liter per uur voor een mens.

Ondertussen geeft een blad ongeveer vijf milliliter zuurstof per uur af. Een persoon zou in een kamer moeten zijn met ongeveer tienduizend bladeren. Ongeveer 300 tot 500 planten zouden de juiste hoeveelheid zuurstof produceren, maar het is veel moeilijker om de hoeveelheid kooldioxide in te schatten die de planten absorberen, vooral als ze elke keer dat iemand uitademt, de zuurstofproductie remmen. Om veilig te zijn, stap niet in een luchtsluis zonder ongeveer zevenhonderd potplanten mee te nemen.

De gemakkelijkste manier om te overleven in een geïsoleerde cel is door er wat planten omheen te planten. Maar hoeveel planten produceren zuurstof voor één persoon om te overleven? Maar deze vraag is moeilijker te beantwoorden omdat er oneindig veel variabelen zijn. Een van de grootste problemen is dat naarmate het kooldioxidegehalte toeneemt, de planten minder zuurstof produceren. Ze produceren verschillende hoeveelheden zuurstof in verschillende stadia van hun groei.

Bij verschillende temperaturen absorberen ze verschillende hoeveelheden kooldioxide. Ten slotte ademen sommige planten alleen's nachts om water te besparen. Dus, als je in een constant verlichte cel bent, zullen ze op een dag sterven, en er is geen zin voor jou, Volgens wetenschappers is het zuurstofverbruik van 50 liter per uur voldoende en veilig voor mensen. Ondertussen produceert één blad ongeveer vijf milliliter zuurstof per uur.

Dus een persoon zal planten met tienduizend bladeren in de cel moeten nemen. Het blijkt dat de benodigde hoeveelheid zuurstof 300 tot 500 planten kan produceren. Maar het is veel moeilijker om de hoeveelheid koolstofdioxide te bepalen die door planten wordt geabsorbeerd, vooral als elke keer dat iemand uitademt, het moeilijker wordt om zuurstof te produceren. Laten we voor het geval dat we niet naar een geïsoleerde cel gaan zonder zevenhonderd plantenpotten mee te nemen.

Hier is het superheldengedeelte. Door middel van een proces dat fotosynthese wordt genoemd, trekken bladeren kooldioxide en water binnen en gebruiken ze de energie van de zon om dit om te zetten in chemische verbindingen zoals suikers die de boom voeden. Maar als bijproduct van die chemische reactie wordt zuurstof geproduceerd en vrijgegeven door de boom. Er wordt voorgesteld dat één grote boom een dag zuurstof kan leveren voor maximaal vier personen.

Mensen consumeren 550 liter zuurstof per dag (ref. Hoeveel plantengroei hebben we nodig om die hoeveelheid zuurstof te produceren?. Ongeveer 300 tot 500 planten zouden de juiste hoeveelheid zuurstof produceren, maar het is veel moeilijker om de hoeveelheid kooldioxide in te schatten die de planten absorberen, vooral als elke keer dat iemand uitademt, ze de zuurstofproductie remmen. Het unieke aan deze specifieke plant is dat het een van de weinige planten is die's nachts kooldioxide (CO) in zuurstof kan omzetten.

Dit wil allemaal zeggen dat hoewel buitenplanten alleen maar kunnen hopen 400 ppm atmosferische CO2 om te zetten in O2, kamerplanten mogelijk de mogelijkheid hebben om veel meer CO2 om te zetten vanwege de grotere concentratie. Ik vroeg me af hoe de mensheid ervoor zorgt dat er genoeg planten blijven groeien om ervoor te zorgen dat het zuurstofgehalte in de lucht voldoende is, maar na het lezen dat 3,75 kg plantaardig materiaal elke dag moet groeien om de zuurstof voor elke persoon te produceren, realiseerde ik me dat de hoeveelheid voedsel die dagelijks voor elke persoon of dier wordt gekweekt, moet oplopen. tot een groot deel van die 3,75 kg. Fotosynthese in een plant zorgt ervoor dat de plant koolstof uit de lucht haalt en deze toevoegt aan zijn lichaam - bladeren, stengels en wortels.

In de moleculaire biologie, en heeft academisch onderzoek gedaan naar het metabolisme van planten, en een fervent teler van kamerplanten. Sommige mensen denken dat het schadelijk kan zijn omdat planten kunnen ademen omdat mensen's nachts kooldioxide uitstoten als een omgekeerde reactie op fotosynthese, maar mensen en huisdieren produceren meer CO2 dan planten. .

Leave a Comment

All fileds with * are required