Hoeveel zuurstof kan een plant maken?

De gemiddelde kamerplant heeft 20 bladeren, waarbij elk blad ongeveer 5 ml zuurstof per uur creëert. Dit betekent dat elk van uw planten 100 ml zuurstof per uur produceert, wat 2, 4 liter zuurstof per dag per plant is. Mensen verbruiken 550 liter zuurstof per dag (ref. Hoeveel plantengroei hebben we nodig om die hoeveelheid zuurstof te produceren? De gemakkelijkste manier om jezelf in leven te houden in een luchtsluis is door hem op te slaan met planten.

Maar hoeveel planten zijn er genoeg? Dit is een moeilijker probleem om op te lossen, omdat er eindeloze variabelen zijn. Een van de meest vervelende is het feit dat planten minder zuurstof produceren naarmate het kooldioxidegehalte toeneemt. Ze produceren verschillende hoeveelheden zuurstof in verschillende fasen van hun groeicyclus. Ze nemen verschillende hoeveelheden kooldioxide op bij verschillende temperaturen.

En tot slot ademen sommige planten alleen's nachts om water te besparen - wat als je in een voortdurend verlichte kamer bent of na slechts een halve dag wordt gedood, je helemaal geen goed doet. De kamerplant die de meeste zuurstof produceert, is de Bonte Snake Plant (Dracaena Trifasciata), ook wel schoonmoedertaal genoemd. Ongeveer 300 tot 500 planten zouden de juiste hoeveelheid zuurstof produceren, maar het is veel moeilijker om de hoeveelheid kooldioxide in te schatten die de planten absorberen, vooral als elke keer dat iemand uitademt, ze de zuurstofproductie remmen. Fotosynthese in een plant zorgt ervoor dat de plant koolstof uit de lucht haalt en deze toevoegt aan zijn lichaam - bladeren, stengels en wortels.

Zuurstof is een bijproduct van fotosynthese, dus om een plant overtollige zuurstof te geven, moet de plant groeien. Het verschil tussen planten en dieren is dat planten zonlicht (energie) gebruiken om voedsel uit anorganisch materiaal te synthetiseren. Ik vroeg me af hoe de mensheid ervoor zorgt dat er genoeg planten blijven groeien om ervoor te zorgen dat het zuurstofgehalte in de lucht voldoende is, maar na het lezen dat 3,75 kg plantaardig materiaal elke dag moet groeien om de zuurstof voor elke persoon te produceren, realiseerde ik me dat de hoeveelheid voedsel die dagelijks voor elke persoon of dier wordt gekweekt, moet oplopen. tot een groot deel van die 3,75 kg.

In de moleculaire biologie, en heeft academisch onderzoek gedaan naar het metabolisme van planten, en een fervent teler van kamerplanten. Ik weet dat deze triviale dingen sowieso niet belangrijk zijn voor plantennerds en als je hier bent, ben je waarschijnlijk een plantennerd. Dit alles wil zeggen dat hoewel buitenplanten alleen maar kunnen hopen 400 ppm atmosferische CO2 om te zetten in O2, kamerplanten mogelijk de mogelijkheid hebben om veel meer CO2 om te zetten vanwege de grotere concentratie. En wanneer een plant sterft, verbruiken bacteriën in het afbraakproces bijna alle overtollige zuurstof die de plant tijdens zijn levensduur heeft geproduceerd.

Leave a Comment

All fileds with * are required