Kunnen planten te veel zuurstof aanmaken?

Door fotosynthese combineren planten CO2 met water en produceren ze suikers en O2 (zuurstof). In de natuur is de productie van zuurstof zo belangrijk dat we het zonder planten snel zouden opgebruiken en afsterven. Zuurstof is een bijproduct van fotosynthese, dus om een plant overtollige zuurstof te geven, moet de plant groeien. De hoeveelheid zuurstof die uw planten in de lucht afgeven, hangt sterk af van de omgeving om hen heen.

Planten absorberen zuurstof, kooldioxide en andere atmosferische gassen via hun bladeren als onderdeel van hun natuurlijke ademhalingsproces. Gezonde planten die onder de juiste omstandigheden groeien, produceren meer zuurstof dan ze verbruiken en verwijderen schadelijke sporenverontreinigende stoffen uit de lucht. Een van de belangrijkste omgevingsfactoren die de zuurstofproductie in kamerplanten beperken, is licht. Wanneer planten niet genoeg licht krijgen om fotosynthese te ondersteunen, beginnen ze zuurstof op te nemen en kooldioxide vrij te geven.

Planten die zijn aangepast om in direct zonlicht te groeien, voegen weinig zuurstof toe aan kweekomgevingen binnenshuis, tenzij ze onder een sterke lichtbron of een raam op het zuiden worden geplaatst. Je zou waarschijnlijk niet lang overleven in een luchtsluis. Maar wat als je daar planten in had? Kunnen ze je comfortabel laten ademen? Wanneer je ademt, neemt je lichaam zuurstof op en geeft het koolstofdioxide vrij. Tijdens fotosynthese absorberen planten kooldioxide en geven ze zuurstof af.

Dit tegenovergestelde patroon van gasgebruik maakt planten en mensen natuurlijke partners. Het toevoegen van planten aan binnenruimtes kan het zuurstofgehalte verhogen. 'S Nachts stopt de fotosynthese en ademen planten meestal zoals mensen, absorberen zuurstof en geven kooldioxide vrij. Een paar planten - orchideeën, vetplanten en epifytische bromelia's - doen precies het tegenovergestelde, nemen kooldioxide op en geven zuurstof vrij.

Plaats deze planten in slaapkamers om's nachts lucht te verfrissen. Ik vroeg me af hoe de mensheid ervoor zorgt dat er genoeg planten blijven groeien om ervoor te zorgen dat het zuurstofgehalte in de lucht voldoende is, maar na het lezen dat 3,75 kg plantaardig materiaal elke dag moet groeien om de zuurstof voor elke persoon te produceren, realiseerde ik me dat de hoeveelheid voedsel die dagelijks voor elke persoon of dier wordt gekweekt, moet oplopen. tot een groot deel van die 3,75 kg. Het NASA-onderzoek ontdekte dat planten die ingesloten lucht zuiveren door verontreinigingen in de bodem te trekken, waar micro-organismen in de wortelzone VOS omzetten in voedsel voor de plant.

Dit alles wil zeggen dat hoewel buitenplanten alleen maar kunnen hopen 400 ppm atmosferische CO2 om te zetten in O2, kamerplanten mogelijk de mogelijkheid hebben om veel meer CO2 om te zetten vanwege de grotere concentratie. En wanneer een plant sterft, verbruiken bacteriën in het afbraakproces bijna alle overtollige zuurstof die de plant tijdens zijn levensduur heeft geproduceerd. Ik weet dat deze triviale dingen sowieso niet belangrijk zijn voor plantennerds en als je hier bent, ben je waarschijnlijk een plantennerd. Enkele veel voorkomende soorten kamerplanten die verontreinigende stoffen uit de lucht kunnen verwijderen, zijn de spinplant (Chlorophytum comosum), Engelse klimop (Hedera helix), slangenplant (Sansevieria trifasciata) en schopbladphilodendron (Philodendron domesticum).

Ongeveer 300 tot 500 planten zouden de juiste hoeveelheid zuurstof produceren, maar het is veel moeilijker om de hoeveelheid kooldioxide in te schatten die de planten absorberen, vooral als elke keer dat iemand uitademt, ze de zuurstofproductie remmen. Fotosynthese in een plant zorgt ervoor dat de plant koolstof uit de lucht haalt en deze toevoegt aan zijn lichaam - bladeren, stengels en wortels. In de moleculaire biologie, en heeft academisch onderzoek gedaan naar het metabolisme van planten, en een fervent teler van kamerplanten. De kamerplant die de meeste zuurstof produceert, is de Bonte Snake Plant (Dracaena Trifasciata), ook wel schoonmoedertaal genoemd.

Het verschil tussen planten en dieren is dat planten zonlicht (energie) gebruiken om voedsel uit anorganisch materiaal te synthetiseren.

Leave a Comment

All fileds with * are required