Verbeteren planten de luchtkwaliteit eigenlijk?

Deze NASA-studie toonde aan dat planten de lucht schoonmaakten in een gesloten, beperkte omgeving of kamer. Andere studies hebben bevestigd2 dat planten schadelijke gassen kunnen verwijderen, zoals formaldehyde, vluchtige organische stoffen genoemd, of VOC's, die een lange geschiedenis van gezondheidseffecten hebben. Planten naar binnen brengen kan een aantal voordelen bieden, maar schonere lucht is daar niet een van, zeggen experts. Planten zijn onmisbaar voor het menselijk leven.

Door fotosynthese zetten ze de koolstofdioxide die we uitademen om in verse zuurstof, en ze kunnen ook gifstoffen verwijderen uit de lucht die we inademen. Huishoudplanten zijn voor meer dan alleen het inrichten van onze huizen en kantoren. Ze hebben aangetoond dat ze zorgen voor filtratie en verwijdering van schadelijke gifstoffen, verontreinigende stoffen en VOC's in de lucht. Enkele van de beste huishoudelijke planten om te bezitten voor luchtfiltratie binnenshuis zijn onder meer;.

The Sill, een online plantenwinkel die zijn Millennial bonafide communiceert door dikke serifs en grote vlekken witte ruimte, somt plantensoorten op basis van de gifstoffen in de lucht die ze het beste kunnen verwijderen. Hij vertelde me dat hij ongeveer 185 planten bewaart in zijn appartement van 950 vierkante meter in Baltimore, ongeveer één plant voor elke vijf vierkante meter. Maar voor planten om de lucht daadwerkelijk te verbeteren, zelfs in een compact appartement, heb je een concentratie kamerplanten nodig die alleen de meest toegewijde plantenliefhebbers daadwerkelijk kunnen bereiken. De prestaties van de planten waren niet afhankelijk van de omgeving van de planten, bijvoorbeeld of het zich in lichte of donkere omstandigheden bevond en of de grond nat of droog was.

Leave a Comment

All fileds with * are required