Voordelen van luchtzuiverende planten?

Enkele voordelen van kamerplantenVerhoogde positieve gevoelens en verminderde gevoelens van angst, woede en verdriet, Vermindering van geluidsniveaus, Vermindering van stressniveaus, Beheersing van vochtigheid tot binnen de optimale niveaus voor de menselijke gezondheid, verkoelend effect, absorptie van kooldioxide en uitstoot van zuurstof de lucht verfrissen. Dankzij NASA die uitgebreid onderzoek heeft gedaan naar planten in besloten ruimtes, weten we nu net zoveel als wij. Hun 10-jarige onderzoek bracht een nieuw concept aan het licht in de verbetering van de luchtkwaliteit binnenshuis. Het onderzoekspaper uit 1988 zei verder dat zowel plantenbladeren als wortels worden gebruikt bij het verwijderen van sporenniveaus van giftige dampen uit goed afgesloten gebouwen.

Lage niveaus van chemicaliën zoals koolmonoxide en formaldehyde kunnen alleen door plantenbladeren uit binnenomgevingen worden verwijderd. Engelse klimop is volgens een NASA-studie een van de beste luchtzuiverende planten. Ze kunnen gifstoffen verwijderen zoals formaldehyde, benzeen, xyleen en tolueen. Sommige onderzoeken beweren ook dat ze schimmel en ontlasting in de lucht kunnen verminderen.

Hedera helix absorbeert ook vocht en kan nuttig zijn bij het handhaven van uw ideale zomervochtigheidsgraad. Die weelderige, met planten gevulde interieurs die je overal op Instagram ziet, zijn niet alleen een prachtig decor. Kamerplanten kunnen de luchtkwaliteit verbeteren en uw ruimte een stuk gezonder maken, en onderzoek onthult de ernstige gezondheidsvoordelen die voortvloeien uit het inrichten van uw huis met levende botanicals. Ze bevorderen het algehele welzijn door je humeur te stimuleren en je rustiger te laten voelen, en bepaalde planten kunnen zelfs gifstoffen uit de lucht verwijderen.

Planten zijn onmisbaar voor het menselijk leven. Door fotosynthese zetten ze de koolstofdioxide die we uitademen om in verse zuurstof, en ze kunnen ook gifstoffen verwijderen uit de lucht die we inademen. Luchtzuiverende planten zijn een perfecte manier om de luchtkwaliteit binnenshuis thuis of op kantoor te verbeteren. Kamerplanten voor het reinigen van binnenlucht maken niet alleen uw huis gezonder, maar deze planten verbeteren de esthetiek van uw huis, waardoor elke kamer waarin ze zich bevinden vriendelijker voor de ogen en comfortabeler is om in te zijn.

Deze krachtige luchtzuiverende plant is momenteel beschikbaar in Canada en onderzoekers vragen goedkeuring van het ministerie van Landbouw voor de verkoop ervan in de Verenigde Staten. Bovendien maken de prachtige witte bloemen en lichte geur deze krachtige luchtzuiverende plant een aantrekkelijke optie voor huiseigenaren. Bekend als bijna onverwoestbaar, is de Chinese groenblijvende plant de beste luchtzuiverende plant voor beginners. Als u besluit om een luchtzuiverende kamerplant te kopen, moet u er rekening mee houden dat één plant alleen de luchtkwaliteit binnenshuis niet significant kan verbeteren.

Van alle planten in de NASA Clean Air Study is Peace Lily de enige luchtzuiverende plant waarvan werd aangetoond dat ze ALLE zes geteste chemicaliën uit de lucht verwijderen. De potmoeder, ook wel bekend als de moeder van de bloemist, wordt niet voor niets beschouwd als een van de beste luchtzuiverende kamerplanten. Als je een plant in een deel van je huis hebt dat vochtig is en zonder veel luchtstroom, gebruik dan een plant in deze kamer die niet veel water nodig heeft. Met glanzende, hartvormige bladeren is de hartbladige philodendron een waardige aanvulling op uw luchtzuiverende kamerplantencollectie.

Fittonia, ook wel bekend als de zenuwplant of mozaïekplant, is een populaire luchtzuiverende kamerplant vanwege zijn weelderige bladeren met patronen. Sommige kamerplanten hebben echter extra luchtzuiverende voordelen, waardoor ze een populaire aanvulling zijn op thuis- en kantoorontwerpen. De voordelen van luchtzuiverende planten draaien niet alleen om hun filtervermogen, maar ook om hun kwaliteiten die de geestelijke gezondheid helpen stimuleren.

Leave a Comment

All fileds with * are required