Wat is de beste kamerplant om lucht te zuiveren?

Chlorophytum comosum 'Vittatum' Onlangs ontdekte onderzoek van money, co, uk dat zoekopdrachten naar luchtzuiverende planten volgens Google Trends met 37% zijn gestegen. Nu de wintermaanden snel naderen, is het belangrijk dat onze luchtkwaliteit thuis zo goed mogelijk is. Naast het injecteren van een vrolijke uitbarsting van rood, geel, oranje of roze in uw huis, is de Barberton-daisy een effectieve reiniger van de gifstoffen formaldehyde, trichloorethyleen en benzeen, die te vinden zijn in een reeks huishoudelijke materialen, van verf tot synthetische vezels. Fleur je keuken of woonkamer op met een chrysant.

Deze mooie bloemen helpen om een groot aantal gifstoffen eruit te filteren, waaronder ammoniak en benzeen, die vaak wordt aangetroffen in kunststoffen, wasmiddelen en lijm. Chrysanten (hieronder) zijn de meest effectieve plant bij het reinigen van de lucht. Door veelvoorkomende VOC's zoals formaldehyde, xyleen en benzeen te elimineren, kan het ook ammoniak absorberen, wat aanwezig is in veel huishoudelijke reinigingsmiddelen en vloersealers. Ongebruikelijk zijn het de bloemen die de chemicaliën uit de lucht halen, dus het kan zijn dat je regelmatig moet vervangen of een paar planten moet roteren terwijl oude bloemen vervagen en er nieuwe knoppen tevoorschijn komen.

Engelse klimop is een van de beste luchtzuiverende planten, volgens een NASA-studie. Ze kunnen gifstoffen verwijderen zoals formaldehyde, benzeen, xyleen en tolueen. Sommige onderzoeken beweren ook dat ze schimmel en ontlasting in de lucht kunnen verminderen. Hedera helix absorbeert ook vocht en kan nuttig zijn bij het handhaven van uw ideale zomervochtigheidsgraad.

Spinplanten zijn de perfecte keuze voor nieuwkomers en mensen met een slechte staat van dienst als het gaat om planten. Ze gedijen goed in indirect zonlicht en overleven in vrijwel elke toestand (het is bekend dat ze overleven bij temperaturen tot 2 graden). Spinplanten sturen ook scheuten van babyspinplanten uit, spiderettes genaamd. Deze gemakkelijk te kweken varen staat bekend om zijn zwaardvormige bladeren, waardoor hij perfect is voor een hangende mand of voetstuk.

De Boston Fern gedijt goed in vochtige omgevingen en vereist constant vocht. Houd ze tevreden met regelmatige verneveling, vochtige grond en plaats ze in indirect zonlicht bij ramen, balkons en patio's. Snijd in de winter de bladeren ongeveer 2,5 cm terug om te helpen regenereren en groeien in de warmere maanden. Areca-palmen zijn geweldig voor grotere ruimtes.

Ze zijn een krachtpatser als het gaat om het elimineren van gifstoffen en ze zijn zelfs niet giftig voor zowel honden als katten. Verzorg ze met veel water (een paar keer per week) in de zomer, maar niet zoveel in de winter. Snake Plants, ook wel bekend als de tong van de schoonmoeder, is een vetplant die tot twee meter hoog kan worden. Het is een onderhoudsarme plant die winterhard is en gedijt op verwaarlozing.

Plaats ze een paar uur per dag ergens met fel, zelfs direct licht. Pas op dat u niet te veel water geeft, want ze gedijen goed in droge omstandigheden. Raab merkt op hoe 'De meeste kamerplanten worden verkocht als luchtzuiverend, wat tot op zekere hoogte waar is. De spinplant, slangenplant en aloë vera-plant zijn drie van de beste luchtzuiverende planten.

We weten allemaal dat planten onze huizen mooier maken en zelfs onze stemming kunnen verbeteren. Maar realiseerde u zich dat velen volledig natuurlijke luchtfiltersystemen hebben ingebouwd? Uit de NASA Clean Air Study uit 1989 bleek dat planten ook verbazingwekkende middelen zijn voor het reinigen van de lucht van vluchtige organische stoffen, ook bekend als schadelijke gassen die door producten in onze huizen in de lucht worden uitgestoten. Hoe werkt dat, vraag je? In de eenvoudigste bewoordingen kunnen planten niet anders dan chemicaliën opzuigen omdat ze koolstofdioxide opnemen, dat vervolgens zuurstof wordt tijdens fotosynthese. Best netjes, hè?) Ter info, de studie van NASA was uiteindelijk experimenteel, en recentere studies tonen aan dat het eigenlijk ongeveer 10 planten per vierkante voet nodig zou hebben om de luchtkwaliteit zinvol te beïnvloeden.

Dat is eigenlijk een binnenregenwoud. Hier de 20 beste luchtzuiverende kamerplanten om je binnenlucht een beetje liefde te geven. Deze subtropische boom is een populaire kamerplant dankzij zijn gemakkelijke verzorging, maar NASA ontdekte dat hij ook benzeen, formaldehyde en trichloorethyleen uit de lucht kan filteren. De bomen kunnen mogelijk tot 15 voet hoog worden, waardoor ze ideaal zijn voor grote ruimtes.

Niet alleen luchtzuiveraars van bamboepalmbomen, maar ze hebben het extra voordeel dat ze huisdiervriendelijk zijn. Geef ze een zonnige plek en ze worden hoog. Een prachtige achterkamerplant plus, volgens kamerplantgoeroe Kate Turner van Miracle-Gro (opent in een nieuw tabblad), suggereert lopend onderzoek dat Engelse klimop ook tot 78% van de schimmel in de lucht zou kunnen verwijderen in minder dan een periode van 24.Bovendien maken de prachtige witte bloemen en lichte geur deze krachtige luchtzuiverende plant een aantrekkelijke optie voor huiseigenaren. Merk op dat deze prachtige plant eigenlijk giftig is voor huisdieren, dus zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de beste huisdiervriendelijke kamerplanten als je bontballen thuis hebt.

Je hebt misschien al de beste luchtreiniger in de stad, zeker een no-brainer toevoeging, maar luchtzuiverende planten zijn ook een no-brainer optie om het reinigingsproces te stimuleren en, natuurlijk, om ook designflair aan je ruimte toe te voegen. Fittonia, ook wel bekend als de zenuwplant of mozaïekplant, is een populaire luchtzuiverende kamerplant vanwege zijn weelderige bladeren met patronen. Het lijkt misschien niet de meest rustgevende plant om in een slaapkamer te hebben, maar sansevieria is een van de weinige planten die zuurstof blijft produceren in bijna donkere omstandigheden. Sommige kamerplanten hebben echter extra luchtzuiverende voordelen, waardoor ze een populaire aanvulling zijn op thuis- en kantoorontwerpen.

Het is een veel voorkomende misvatting dat het hebben van planten in de slaapkamer slecht voor je is vanwege het vrijkomen van koolmonoxide, maar je zou minstens 500+ planten in je slaapkamer moeten hebben om dit verschil te maken. Van hoge glanzende groene maïsstengelplanten tot de Dracaena tweekleurige met zijn roze en witte randen groene bladeren, ze maken opvallende en individuele statementplanten. Met glanzende, hartvormige bladeren is de hartbladige philodendron een waardige aanvulling op uw luchtzuiverende kamerplantencollectie. De potmoeder, ook wel bekend als de moeder van de bloemist, wordt niet voor niets beschouwd als een van de beste luchtzuiverende kamerplanten.

Het is ook een dorstige plant, een plant die veel water nodig heeft, maar zorg er altijd voor dat het hoogste niveau van de grond droog is voordat je weer water geeft - anders loop je het risico de arme plant onder water te laten staan', voegt Raab toe. Beroemd als bijna onverwoestbaar, is de Chinese groenblijvende plant de beste luchtzuiverende plant voor beginners. Een van de meest effectieve planten voor het absorberen van trichloorethyleen - een belangrijke VOS - de drakenplant is ook buitengewoon knap en perfect voor het maken van een weelderig en gedurfd bladstatement. .

Leave a Comment

All fileds with * are required