Wat zijn de beste luchtzuiverende planten binnenshuis?

Chlorophytum comosum 'Vittatum' Onlangs ontdekte onderzoek van money, co, uk dat zoekopdrachten naar luchtzuiverende planten volgens Google Trends met 37% zijn gestegen. Nu de wintermaanden snel naderen, is het belangrijk dat onze luchtkwaliteit thuis zo goed mogelijk is. Naast het injecteren van een vrolijke uitbarsting van rood, geel, oranje of roze in uw huis, is de Barberton-daisy een effectieve reiniger van de gifstoffen formaldehyde, trichloorethyleen en benzeen, die te vinden zijn in een reeks huishoudelijke materialen, van verf tot synthetische vezels. Fleur je keuken of woonkamer op met een chrysant.

Deze mooie bloemen helpen om een groot aantal gifstoffen eruit te filteren, waaronder ammoniak en benzeen, die vaak wordt aangetroffen in kunststoffen, wasmiddelen en lijm. Een echte stijlvolle schoonheid, deze kreukelbladige varens zijn geweldige luchtreinigende kamerplanten, die de lucht zuiveren van formaldehyde, vaak te vinden in nieuwe vloeren en wandbekleding. Met glanzende limoengroene bladeren die in rozetten groeien, maken ze een opvallend statement op een plank of badkamervensterbank als badkamerplant, maar hebben ze tot 60 cm nodig om uit te spelen naarmate ze volwassen worden. Deze planten komen uit de bossen van Azië en Australazië en groeien in de toppen van bomen en zijn gewend aan verschillende lichtomstandigheden, van helder en luchtig tot halfschaduw.

Wat ze wel nodig hebben, is vocht, dus een plekje in een vochtige doucheruimte of ensuite is zeker hun gelukkige plek. Mist om de dag, vooral als ze in een drogerruimte wonen, maar alleen water geven als de bovenste centimeter grond droog is. Kamertemperaturen tussen 65-75ºF (18-24ºC) zijn ideaal, vermijd plaatsen onder 55ºF (13ºC). Spinplanten begunstigen temperaturen tussen 55 en 80° F (13-27° C) en zijn een van de gemakkelijkste en meest tolerante kamerplanten die je kunt kweken, zelfs als je met kunstlicht omgaat, houd ze gewoon uit de buurt van sterk, direct zonlicht waardoor de bladeren knapperig worden.

Deze goedmoedige planten geven de voorkeur aan halfschaduw en zijn er in alle soorten en maten en kleuren. Van hoge glanzende groene maïsstengelplanten tot de Dracaena tweekleurige met zijn roze en witte randen groene bladeren, ze maken opvallende en individuele statementplanten. Met sommige soorten die tot 10ft hoog worden, geven deze planten de voorkeur aan halfschaduw en zijn ze blij bij temperaturen van 60-70° F (16-24° C). Deze plant kan lagere temperaturen overleven (zo laag als 50° F of 10° C), maar de bladeren zullen eronder lijden, meestal geel worden.

Presteert het beste in direct zonlicht, goed doorlatende grond en met veel water, maakt het een verbluffend statement dat van een plank of hangende plantenbak valt. Bewaren op een constante temperatuur tussen 52-71° F (11-22° C) voor een gezonde groei. Met zijn platte, groene ronde bladeren die wel 15 cm breed kunnen worden, is de Chinese geldplant direct herkenbaar. Een van de meest effectieve kamerplanten voor luchtzuivering, ze zijn bijzonder effectief in het verminderen van het gehalte aan schadelijke chemicaliën in tapijten, verven, lijmen en door de mens gemaakte stoffen.

Deze ongewone plant is lid van de brandnetelfamilie en kan tot 40 cm hoog worden en houdt van een lichte plek, weg van fel zonlicht. Geef water als de grond droog aanvoelt en voer maandelijks met een vloeibaar voer in de lente en zomer. Hoewel ze grotendeels kieskeurig zijn, houden deze planten niet van temperaturen die onder 50° F (10° C) dalen, dus probeer ze tussen een comfortabele 55-86° F (13-30° C) te houden. Zorg ervoor dat je regelmatig een Chinese geldplant draait om een uitgebalanceerde en aantrekkelijke vorm te behouden en maak je geen zorgen als hij zijn onderste bladeren afwerpt, want dit is volkomen normaal.

Ze reiken van 3ft tot 10ft (90-304cm) en houden van een lichtpuntje met veel ruimte om hun gebogen takken te spreiden. Ze zijn echter een beetje diva-achtig omdat ze er een hekel aan hebben om verplaatst of gestoord te worden, hun bladeren laten vallen uit protest, dus beoordeel zorgvuldig de perfecte plek voordat je je plant plaatst. Ze hebben de neiging om naar het licht toe te groeien, dus draai regelmatig om een evenwichtige, gelijkmatige vorm te behouden. Een constante kamertemperatuur van ongeveer 60° F (16° C) is perfect voor deze planten, maar vermijd koude tocht en gebieden die onder 55° F (13° C) dalen, omdat dit zal leiden tot bladval.

Te veel water geven is het grootste probleem bij huilende vijgen, omdat ze er een hekel aan hebben om in plassen te zitten. Geef alleen water als de bovenste centimeter van de compost botdroog is en gebruik lauw water om schokken van de plant te voorkomen. Voer in het voorjaar en de zomer tweewekelijks met vloeibaar voer en, voor volwassen planten, jaarlijks compostniveaus bijvullen. Het is de moeite waard om te weten dat deze planten giftig kunnen zijn voor sommige huisdieren, dus misschien de moeite waard om te vermijden als je nieuwsgierige huisdieren hebt.

Er zijn tal van verschillende soorten slangenplanten om uit te kiezen, waaronder dwergvariëteiten zoals Sansevieria fischeri op 16 inch (40 cm) tot 91-121 cm (3-4ft) voor Masoniana- en trifasciata-typen. De vleselijke bladeren slaan water op zodat ze met plezier minder dan regelmatig water kunnen geven, maar wat ze wel nodig hebben is constante warmte. Bij voorkeur kamertemperaturen van 50-85° F, moeten deze inboorlingen van het Arabische schiereiland uit de buurt worden gehouden van koude tocht en vorst. Ze kunnen buiten groeien in HDSA-zones van 8-11, maar in blootgestelde of marginale gebieden is het misschien beter om in een pot te planten en van binnen en van buiten te bewegen zoals de temperaturen dit voorschrijven.

Deze plant bereikt ongeveer 30 inch hoog (75 cm) en zal gedijen bij temperaturen 64-75° F (18-24° C), maar kan dieptepunten van 53° F (12° C) aan. Deze planten houden van een vochtige en lichte plek - maar weg van direct licht dat de diepgroene bladeren kan verschroeien - zijn bijzonder goed geschikt voor een stomende keuken, badkamer of doucheruimte. Volgens de Nasa-studie uit 1989 over interieurlandschapsplanten voor vermindering van luchtvervuiling binnenshuis, auteur B, C. Wolverton raadt aan om ten minste twee 'goede grootte' planten per 9,2 m² binnenruimte te hebben.

Voorgestelde planten zijn onder meer Golden pothos (hieronder), Boston Fern en Weeping Fig. Jill Morgan heeft de afgelopen 20 jaar geschreven voor tijdschriften over interieur en tuinieren, zowel in print als online. Titels waaraan ze het geluk heeft gehad om aan te werken, zijn onder meer House Beautiful, The English. Engelse klimop is een van de beste luchtzuiverende planten, volgens een NASA-studie.

Ze kunnen gifstoffen verwijderen zoals formaldehyde, benzeen, xyleen en tolueen. Sommige onderzoeken beweren ook dat ze schimmel en ontlasting in de lucht kunnen verminderen. Hedera helix absorbeert ook vocht en kan nuttig zijn bij het handhaven van uw ideale zomervochtigheidsgraad. We weten allemaal dat planten onze huizen mooier maken en zelfs onze stemming kunnen verbeteren.

Maar realiseerde u zich dat velen volledig natuurlijke luchtfiltersystemen hebben ingebouwd? Uit de NASA Clean Air Study uit 1989 bleek dat planten ook verbazingwekkende middelen zijn voor het reinigen van de lucht van vluchtige organische stoffen, ook bekend als schadelijke gassen die door producten in onze huizen in de lucht worden uitgestoten. Hoe werkt dat, vraag je? In de eenvoudigste bewoordingen kunnen planten niet anders dan chemicaliën opzuigen omdat ze koolstofdioxide opnemen, dat vervolgens zuurstof wordt tijdens fotosynthese. Best netjes, hè?) Ter info, de studie van NASA was uiteindelijk experimenteel, en recentere studies tonen aan dat het eigenlijk ongeveer 10 planten per vierkante voet nodig zou hebben om de luchtkwaliteit zinvol te beïnvloeden. Dat is eigenlijk een binnenregenwoud.

Hier de 20 beste luchtzuiverende kamerplanten om je binnenlucht een beetje liefde te geven. Deze subtropische boom is een populaire kamerplant dankzij zijn gemakkelijke verzorging, maar NASA ontdekte dat hij ook benzeen, formaldehyde en trichloorethyleen uit de lucht kan filteren. De bomen kunnen mogelijk tot 15 voet hoog worden, waardoor ze ideaal zijn voor grote ruimtes. Niet alleen luchtzuiveraars van bamboepalmbomen, maar ze hebben het extra voordeel dat ze huisdiervriendelijk zijn.

Geef ze een zonnige plek en ze worden hoog. Spinplanten zijn de perfecte keuze voor nieuwkomers en mensen met een slechte staat van dienst als het gaat om planten. Ze gedijen goed in indirect zonlicht en overleven in vrijwel elke toestand (het is bekend dat ze overleven bij temperaturen tot 2 graden). Spinplanten sturen ook scheuten van babyspinplanten uit, spiderettes genaamd.

Deze gemakkelijk te kweken varen staat bekend om zijn zwaardvormige bladeren, waardoor hij perfect is voor een hangende mand of voetstuk. De Boston Fern gedijt goed in vochtige omgevingen en vereist constant vocht. Houd ze tevreden met regelmatige verneveling, vochtige grond en plaats ze in indirect zonlicht bij ramen, balkons en patio's. Snijd in de winter de bladeren ongeveer 2,5 cm terug om te helpen regenereren en groeien in de warmere maanden.

Areca-palmen zijn geweldig voor grotere ruimtes. Ze zijn een krachtpatser als het gaat om het elimineren van gifstoffen en ze zijn zelfs niet giftig voor zowel honden als katten. Verzorg ze met veel water (een paar keer per week) in de zomer, maar niet zoveel in de winter. Snake Plants, ook wel bekend als de tong van de schoonmoeder, is een vetplant die tot twee meter hoog kan worden.

Het is een onderhoudsarme plant die winterhard is en gedijt op verwaarlozing. Plaats ze een paar uur per dag ergens met fel, zelfs direct licht. Pas op dat u niet te veel water geeft, want ze gedijen goed in droge omstandigheden. Slangenplanten zijn gemakkelijk te kweken en gelukkig in allerlei lichtsituaties.

Deze luchtreinigingsinstallatie wordt ook vaak de tong van de schoonmoeder genoemd, dankzij de scherpte van de opwaarts groeiende groene bladeren. Raab merkt op hoe 'De meeste kamerplanten worden verkocht als luchtzuiverend, wat tot op zekere hoogte waar is. De spinplant, slangenplant en aloë vera-plant zijn drie van de beste luchtzuiverende planten. Na verloop van tijd kan dit een reden tot bezorgdheid worden, maar gelukkig zijn er veel luchtzuiverende planten die op wonderbaarlijke wijze gifstoffen op natuurlijke wijze voor u kunnen filteren.

Ontgift uw slaapkamer, keuken, kantoor of woonkamer met de beste luchtzuiverende planten waarvan bewezen is dat ze gifstoffen en nare stoffen uit de lucht om u heen verwijderen. De Chinese Evergreen-plant is er in vele soorten en is een van de gemakkelijkste kamerplanten om te kweken. Misschien wil je eens kijken naar het onderzoek dat werd gedaan waarbij ze een luchtinstallatie naast een snelweg in Zuid-Amerika plaatsten en toen ze in de plant sneden en de cellen bestudeerden, ontdekten ze dat het veel vervuiling langs de weg absorbeerde. Stemmingsbevorderend en in staat om gifstoffen uit de lucht te verwijderen, waaronder ethylbenzeen en formaldehyde - deze luchtzuiverende plant is een must voor elke vrije plek in huis.

Je hebt misschien al de beste luchtreiniger in de stad, zeker een no-brainer toevoeging, maar luchtzuiverende planten zijn ook een no-brainer optie om het reinigingsproces te stimuleren en, natuurlijk, om ook designflair aan je ruimte toe te voegen. Dus als u allergieën of astma heeft, kan het een geweldige luchtzuiverende plant zijn om ongemakkelijke symptomen te verlichten. Philodendrons (inclusief hartblad, olifantenoor en verkoopbare philodendrons) zijn allemaal effectieve luchtzuiverende planten. Met glanzende, hartvormige bladeren is de hartbladige philodendron een waardige aanvulling op uw luchtzuiverende kamerplantencollectie.

Bovendien maken de prachtige witte bloemen en lichte geur deze krachtige luchtzuiverende plant een aantrekkelijke optie voor huiseigenaren. Sommige kamerplanten hebben echter extra luchtzuiverende voordelen, waardoor ze een populaire aanvulling zijn op thuis- en kantoorontwerpen. Een prachtige achterkamerplant plus, volgens kamerplantgoeroe Kate Turner van Miracle-Gro (opent in een nieuw tabblad), suggereert lopend onderzoek dat Engelse klimop ook tot 78% van de schimmel in de lucht zou kunnen verwijderen in minder dan een periode van 24.Fittonia, ook wel bekend als de zenuwplant of mozaïekplant, is een populaire luchtzuiverende kamerplant vanwege zijn weelderige bladeren met patronen. Verschillende planten zijn beter in het bestrijden van verschillende soorten luchtvervuiling binnenshuis, dus je kunt het beste een verscheidenheid van deze planten kweken, zodat ze kunnen samenwerken om alle soorten gifstoffen te bestrijden.

Dus of u nu uw kantoor, slaapkamerruimte of hele huis wilt ontgiften, dit zijn de beste luchtzuiverende kamerplanten om te overwegen. .

Leave a Comment

All fileds with * are required