Wat zijn luchtzuiverende planten?

Luchtzuiverende kamerplanten zijn een rage sinds een NASA-studie uit 1989 de luchtzuiverende voordelen van kamerplanten verdedigde. Uit de studie bleek dat planten de mogelijkheid hebben om luchtverontreinigende stoffen binnenshuis te verminderen. Engelse klimop is een van de beste luchtzuiverende planten, volgens een NASA-studie. Ze kunnen gifstoffen verwijderen zoals formaldehyde, benzeen, xyleen en tolueen.

Sommige onderzoeken beweren ook dat ze schimmel en ontlasting in de lucht kunnen verminderen. Hedera helix absorbeert ook vocht en kan nuttig zijn bij het handhaven van uw ideale zomervochtigheidsgraad. Behorend tot het geslacht Chamaedorea met meer dan 100 soorten om uit te kiezen, is de bamboepalm een andere populaire luchtzuiverende kamerplant. De meest populaire soort die wordt beschouwd als de bamboepalm is de chamaedorea seifrizii.

De potmoeder, ook wel bekend als de moeder van de bloemist, wordt niet voor niets beschouwd als een van de beste luchtzuiverende kamerplanten. Volgens NASA's Clean Air Study kan de kleine maar machtige chrysant 61% formaldehyde, 53% benzeen en 41,2% trichloorethyleen verwijderen. Om deze gifstoffen te helpen verminderen, wordt aanbevolen om twee of drie planten voor elke 100 vierkante meter in uw huis te hebben. Overweeg om een verscheidenheid aan planten te gebruiken voor het maximale voordeel.

Ontdek hieronder wat voor luchtzuiverende kamerplanten perfect passen bij uw levensstijl en leefruimte. Als je een verwaarloosde hoek in huis hebt die een kleine make-over kan gebruiken, is de bamboepalm de perfecte plant om er leven aan toe te voegen. Hoewel het een tropische plant is, is deze boom een van de meer populaire kamerplanten met weinig licht en wil hij alleen worden bewaterd als de grond er droog uitziet. Een goed verzorgde bamboepalm kan binnenshuis tot 6 voet groeien en laat je niets anders dan schone lucht achter om te ademen.

Areca-palmen zijn een andere tropische plant die hoog kan worden en er geweldig uit kan zien op industriële lofts of kamers met hoge plafonds. Stel je plant bloot aan fel indirect zonlicht, geef hem voorzichtig water en je zult snel genieten van een boom die tot 8 voet lang wordt, de lucht zuivert die je inademt en je humeur stimuleert elke keer dat je naar het prachtige, weelderige gebladerte kijkt. De rieten palm komt oorspronkelijk uit Australië en heeft een magere stam met donkergroene bladeren. Dit zijn gemakkelijk te kweken planten omdat ze verschillende omstandigheden kunnen verdragen, waardoor ze een geweldige optie zijn voor mensen die nieuw zijn in de verzorging van planten.

Ze houden niet van direct zonlicht en hebben alleen water nodig als de grond droog is, waardoor ze vrij gemakkelijk te verzorgen zijn. Dit is een topkeuze voor een plant die de lucht reinigt en schoonheid toevoegt aan je ruimte. Het kweken van een gerbera-madeliefje in huis is een geweldige manier om je humeur te verbeteren en tegelijkertijd je lucht gezonder te maken om te ademen. De verzorging van gerbera-madeliefjes is relatief eenvoudig, met het grootste gedoe het vinden van de balans tussen veel zonlicht en gematigde temperaturen.

Overweeg om je madeliefjes op een locatie te plaatsen met matig zonlicht de hele dag om te voorkomen dat de bloei verbrandt, en vergeet niet om de plant aan de basis water te geven. De salonpalm is een relatief aanpasbare plant en is een van de beste kamerplanten voor schone lucht. Het is belangrijk op te merken dat deze specifieke plant gevoelig is voor te veel water en zonlicht, dus zorg ervoor dat je hem uit direct zonlicht houdt en alleen water wanneer dat nodig is. Omdat deze plant de voorkeur geeft aan kamertemperaturen tussen 65 en 80 graden Fahrenheit, is hij een geweldige aanvulling op elke kamer in uw huis.

Als je op zoek bent naar een hoekplant die niet veel zon nodig heeft, is de brede damespalm de beste keuze. Dit zijn geweldige kamerplanten omdat ze de voorkeur geven aan comfortabele temperaturen rond de 60 tot 80 graden Fahrenheit. De brede damespalm kan tot 1,80 meter lang worden en heeft een unieke uitstraling, waardoor het een geweldige decoratie is om over te praten. Fittonia's zijn een andere goede keuze als u op zoek bent naar een onderhoudsarme optie voor een kamerplant.

Fittonia's zijn kleiner dan sommige andere luchtzuiverende planten en worden meestal 3 tot 6 centimeter lang, waardoor ze perfect zijn voor kleinere ruimtes. Ze hebben een hoge luchtvochtigheid, indirect zonlicht en veel water nodig om te gedijen en om een vleugje kleur aan je huis toe te voegen. Slangenplanten, of schoonmoedertong, zijn gemakkelijk te verzorgen en kunnen tot 12 voet hoog worden wanneer ze worden blootgesteld aan veel zonlicht. Deze plant geeft's nachts zuurstof af, dus een goede locatie daarvoor zou de slaapkamer zijn voor een betere nachtrust.

Hoe groter de bladeren van een plant, hoe meer gifstoffen hij kan opnemen, waardoor de slangenplant de perfecte luchtreiniger is. Spinplanten zijn de perfecte keuze voor nieuwkomers en mensen met een slechte staat van dienst als het gaat om planten. Ze gedijen goed in indirect zonlicht en overleven in vrijwel elke toestand (het is bekend dat ze overleven bij temperaturen tot 2 graden). Spinplanten sturen ook scheuten van babyspinplanten uit, spiderettes genaamd.

Deze gemakkelijk te kweken varen staat bekend om zijn zwaardvormige bladeren, waardoor hij perfect is voor een hangende mand of voetstuk. De Boston Fern gedijt goed in vochtige omgevingen en vereist constant vocht. Houd ze tevreden met regelmatige verneveling, vochtige grond en plaats ze in indirect zonlicht bij ramen, balkons en patio's. Snijd in de winter de bladeren ongeveer 2,5 cm terug om te helpen regenereren en groeien in de warmere maanden.

De ficus komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië, het meest binnenshuis gekweekt, de huilende vijg kan tussen de twee en 10 voet hoog worden. Net als de meeste andere luchtreinigers geeft ficus de voorkeur aan helder, in direct zonlicht en wekelijks worden bewaterd, volledig uitdrogen tussen de drankjes. De Flamingo Lily is de perfecte plant om elke kamer een vleugje kleur toe te voegen, ze bloeien 300 van de 365 dagen per jaar. Ze houdt van fel indirect zonlicht, om één tot twee keer per week water te krijgen en is bijzonder comfortabel in vochtigere omstandigheden zoals je badkamer en keuken.

De Lady Palm is een geweldige optie als het gaat om luchtreinigers. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, geven deze handpalmen de voorkeur aan koelere temperaturen variërend van 15-23 graden. Deze jongens kunnen behoorlijk groot worden (tussen de vier en 12 voet hoog) waardoor ze absolute formaldehyde-filtermachines zijn. Ze zijn geweldige toevoegingen binnenshuis omdat ze huisdiervriendelijk zijn en een van de weinige luchtreinigers zijn die dol zijn op een flinke dosis vol zonlicht.

Trakteer uzelf op een abonnement - Bespaar tot 25%. Slangenplanten zijn gemakkelijk te kweken en gelukkig in allerlei lichtsituaties. Deze luchtreinigingsinstallatie wordt ook vaak de tong van de schoonmoeder genoemd, dankzij de scherpte van de opwaarts groeiende groene bladeren. Bovendien maken de prachtige witte bloemen en lichte geur deze krachtige luchtzuiverende plant een aantrekkelijke optie voor huiseigenaren.

Als u op natuurlijke wijze de luchtkwaliteit in uw huis wilt verbeteren, uw geestelijke gezondheid wilt stimuleren en een mooie inrichting wilt toevoegen, is het introduceren van luchtzuiverende planten in uw huis een geweldige manier om te gaan. Als u besluit om een luchtzuiverende kamerplant te kopen, houd er dan rekening mee dat één plant alleen de luchtkwaliteit binnenshuis niet significant kan verbeteren. Verschillende planten zijn beter in het bestrijden van verschillende soorten luchtvervuiling binnenshuis, dus je kunt het beste een verscheidenheid van deze planten kweken, zodat ze kunnen samenwerken om alle soorten gifstoffen te bestrijden. Fittonia, ook wel bekend als de zenuwplant of mozaïekplant, is een populaire luchtzuiverende kamerplant vanwege zijn weelderige bladeren met patronen.

Beroemd als bijna onverwoestbaar, is de Chinese groenblijvende plant de beste luchtzuiverende plant voor beginners. Er zijn geen onderzoeken geweest naar planten die invloed hebben op de luchtkwaliteit van het huis in het huis van een roker, hoe planten VOC's kunnen verminderen in de nabijheid van kookapparatuur of in garages waar mensen auto's opslaan. Het toevoegen van luchtzuiverende planten aan uw huis is een fantastische manier om uw fysieke en mentale gezondheid te verbeteren, maar u moet nog steeds andere stappen ondernemen, zoals regelmatig afstoffen en stofzuigen, om uw luchtkwaliteit te maximaliseren. Er zijn veel te veel variabelen en zoveel als een enkele plant die de luchtkwaliteit niet verbetert, waar ik het mee eens ben, want het is belachelijk om anders te denken, ik denk niet dat je verklaring dat je honderd planten nodig zou hebben om de luchtkwaliteit te verbeteren of de mythe te ontkrachten nog meer geldig is.

Als je op zoek bent naar luchtzuiverende planten die gemakkelijk te verzorgen zijn, dan is de Janet Craig iets voor jou. Met glanzende, hartvormige bladeren is de hartbladige philodendron een waardige aanvulling op uw luchtzuiverende kamerplantencollectie. Sommige kamerplanten hebben echter extra luchtzuiverende voordelen, waardoor ze een populaire aanvulling zijn op thuis- en kantoorontwerpen. .

Leave a Comment

All fileds with * are required