Welke plant is het beste voor het reinigen van lucht?

Chrysanten (hieronder) zijn de meest effectieve plant bij het reinigen van de lucht. Door veelvoorkomende VOC's zoals formaldehyde, xyleen en benzeen te elimineren, kan het ook ammoniak absorberen, wat aanwezig is in veel huishoudelijke reinigingsmiddelen en vloersealers. Ongebruikelijk zijn het de bloemen die de chemicaliën uit de lucht halen, dus het kan zijn dat je regelmatig moet vervangen of een paar planten moet roteren terwijl oude bloemen vervagen en er nieuwe knoppen tevoorschijn komen. Onlangs ontdekte onderzoek van money, co, uk dat zoekopdrachten naar luchtzuiverende planten volgens Google Trends met 37% zijn gestegen.

Nu de wintermaanden snel naderen, is het belangrijk dat onze luchtkwaliteit thuis zo goed mogelijk is. Naast het injecteren van een vrolijke uitbarsting van rood, geel, oranje of roze in uw huis, is de Barberton-daisy een effectieve reiniger van de gifstoffen formaldehyde, trichloorethyleen en benzeen, die te vinden zijn in een reeks huishoudelijke materialen, van verf tot synthetische vezels. Fleur je keuken of woonkamer op met een chrysant. Deze mooie bloemen helpen om een groot aantal gifstoffen eruit te filteren, waaronder ammoniak en benzeen, die vaak wordt aangetroffen in kunststoffen, wasmiddelen en lijm.

Spinplanten zijn de perfecte keuze voor nieuwkomers en mensen met een slechte staat van dienst als het gaat om planten. Ze gedijen goed in indirect zonlicht en overleven in vrijwel elke toestand (het is bekend dat ze overleven bij temperaturen tot 2 graden). Spinplanten sturen ook scheuten van babyspinplanten uit, spiderettes genaamd. Deze gemakkelijk te kweken varen staat bekend om zijn zwaardvormige bladeren, waardoor hij perfect is voor een hangende mand of voetstuk.

De Boston Fern gedijt goed in vochtige omgevingen en vereist constant vocht. Houd ze tevreden met regelmatige verneveling, vochtige grond en plaats ze in indirect zonlicht bij ramen, balkons en patio's. Snijd in de winter de bladeren ongeveer 2,5 cm terug om te helpen regenereren en groeien in de warmere maanden. Areca-palmen zijn geweldig voor grotere ruimtes.

Ze zijn een krachtpatser als het gaat om het elimineren van gifstoffen en ze zijn zelfs niet giftig voor zowel honden als katten. Verzorg ze met veel water (een paar keer per week) in de zomer, maar niet zoveel in de winter. Snake Plants, ook wel bekend als de tong van de schoonmoeder, is een vetplant die tot twee meter hoog kan worden. Het is een onderhoudsarme plant die winterhard is en gedijt op verwaarlozing.

Plaats ze een paar uur per dag ergens met fel, zelfs direct licht. Pas op dat u niet te veel water geeft, want ze gedijen goed in droge omstandigheden. Engelse klimop is een van de beste luchtzuiverende planten, volgens een NASA-studie. Ze kunnen gifstoffen verwijderen zoals formaldehyde, benzeen, xyleen en tolueen.

Sommige onderzoeken beweren ook dat ze schimmel en ontlasting in de lucht kunnen verminderen. Hedera helix absorbeert ook vocht en kan nuttig zijn bij het handhaven van uw ideale zomervochtigheidsgraad. Spinplanten begunstigen temperaturen tussen 55 en 80° F (13-27° C) en zijn een van de gemakkelijkste en meest tolerante kamerplanten die je kunt kweken, zelfs als je met kunstlicht omgaat, houd ze gewoon uit de buurt van sterk, direct zonlicht waardoor de bladeren knapperig worden. Maar om planten de lucht daadwerkelijk te verbeteren, zelfs in een compact appartement, heb je een concentratie kamerplanten nodig die alleen de meest toegewijde plantenliefhebbers daadwerkelijk kunnen bereiken.

Beroemd als bijna onverwoestbaar, is de Chinese groenblijvende plant de beste luchtzuiverende plant voor beginners. The Sill, een online plantenwinkel die zijn Millennial bonafide communiceert door dikke serifs en grote vlekken witte ruimte, somt plantensoorten op basis van de gifstoffen in de lucht die ze het beste kunnen verwijderen. Nog beter, de hoofdplant zendt scheuten uit, genaamd „spiderettes”, die bloeien en uiteindelijk uitgroeien tot babyspinplanten die je kunt transplanteren. Fittonia, ook wel bekend als de zenuwplant of mozaïekplant, is een populaire luchtzuiverende kamerplant vanwege zijn weelderige bladeren met patronen.

Hij vertelde me dat hij ongeveer 185 planten bewaart in zijn appartement van 950 vierkante meter in Baltimore, ongeveer één plant voor elke vijf vierkante meter. Met glanzende, hartvormige bladeren is de hartbladige philodendron een waardige aanvulling op uw luchtzuiverende kamerplantencollectie. De potmoeder, ook wel bekend als de moeder van de bloemist, wordt niet voor niets beschouwd als een van de beste luchtzuiverende kamerplanten. De Chinese Evergreen-plant is er in vele soorten en is een van de gemakkelijkste kamerplanten om te kweken.

Als u besluit om een luchtzuiverende kamerplant te kopen, houd er dan rekening mee dat één plant alleen de luchtkwaliteit binnenshuis niet significant kan verbeteren. Een van de meest effectieve planten voor het absorberen van trichloorethyleen - een belangrijke VOS - de drakenplant is ook buitengewoon knap en perfect voor het maken van een weelderig en gedurfd bladstatement. Het lijkt misschien niet de meest rustgevende plant om in een slaapkamer te hebben, maar sansevieria is een van de weinige planten die zuurstof blijft produceren in bijna donkere omstandigheden. Van hoge glanzende groene maïsstengelplanten tot de Dracaena tweekleurige met zijn roze en witte randen groene bladeren, ze maken opvallende en individuele statementplanten.

.

Leave a Comment

All fileds with * are required