Welke plant verwijdert de meeste gifstoffen?

De top 10 planten voor het verwijderen van gifstoffen binnenshuis Areca Palm (Chrysalidocarpus lutescens). Dwerg Dadelpalm (Phoenix roebelenii) In 1989 stelde NASA een lijst samen met kamerplanten die de lucht reinigen en gifstoffen verwijderen. Deze planten kunnen tot 87% van de giftige elementen in de lucht verwijderen. De meeste van deze gifstoffen zijn afkomstig van veelvoorkomende items in onze huizen, zoals verf, vernissen, reinigingsoplossingen, isolaties, houtbehandelingen, vloerbedekking en andere producten.

NASA's Clean Air Study is vrij oud, maar er is ondertussen niets veranderd met de planten, zelfs als hun onderzoek enorm is gevorderd. Inderdaad, je kunt een aantal kamerplanten in handen krijgen die de lucht reinigen en (bijna) onmogelijk om planten te doden zijn, zelfs door beginners. Hoewel huidig onderzoek u kan aanbevelen om oerwouden van muur tot muur te bouwen om volledig te profiteren van de luchtreinigingsmogelijkheden van de planten, hoeft u dat niet te doen. Het hebben van ten minste twee planten per 100 vierkante voet kan u helpen de vruchten te plukken.

Volgens de NASA-studie uit 1989 Als je de neiging hebt om je planten water te geven, is een geweldige optie voor de meeste planten op deze lijst (behalve misschien de dracaena) zelfdrenkende plantenbakken. Bijna elk type container kan voor uw plant worden gebruikt, zolang deze maar niet meer dan 25% groter is dan de vorige pot. Zorg er wel voor dat je plant er goed in past en dat hij niet te zwaar is zodat hij omvalt. Als je ooit hebt gehoord van vluchtige organische stoffen (VOS), een soort verontreinigende stof binnenshuis die je ook in kraanwater kunt vinden, moet je weten dat planten fantastisch werk leveren door deze luchtverontreinigingen op te vangen.

Logischerwijs is het efficiënter om een paar ramen te openen of een luchtfilter voor uw huis te installeren als u frisse, schone lucht wilt, maar sommige kamerplanten zijn kampioenen van luchtzuivering. Je zou verwachten dat het antwoord een boom is, maar het is in feite Aloë Vera. Aloe Vera staat bekend om zijn vermogen om aldehyden en benzeen uit de lucht te verwijderen en geeft's nachts zuurstof af (in tegenstelling tot de meeste planten), waardoor het een van de beste kamerplanten is die de lucht in je slaapkamer reinigt. Darren Sheriff is een SCNLA Certified Professional Nurseryman, Emeritus Master Gardener in Charleston County en is de manager voor Terra Bella Garden Center in North Charleston, SC.

Met zijn 220+ Camellia's is hij een actief lid en president van de Coastal Carolina Camellia Society, de South Carolina State Director van de American Camellia Society, de oprichter van de Lowcountry Fruit Growers Society en voormalig president. Als u op zoek bent naar veilige kamerplanten voor uw huisdieren, moet u mijn artikel lezen over 10 beste niet-giftige kamerplanten die veilig zijn voor kinderen, katten en honden. Ik kreeg deze Peace Lily van mijn vrienden toen mijn oma overleed en ik heb hem nu 18 maanden nieuwe bladeren en bloemen zien groeien. Deze plant is gemakkelijk te verzorgen, ongeacht de lichtconditie.

Ik geef de mijne ongeveer eens in de 10 dagen water. Bekijk hieronder 12 luchtzuiverende planten die u zou moeten overwegen om zo snel mogelijk aan uw ruimte toe te voegen. Ik hou eigenlijk van de Bonnie Spider plant (Chlorophytum comosum bonnie) variëteit in het bijzonder. Deze krullende spinplantenvariëteit die je op Etsy kunt vinden (opent in een nieuw tabblad) ziet er schattig uit om op te starten in een thuiskantoor en werkt goed in dit soort omgevingen, ook omdat hij zelfs kan groeien bij kunstlicht en prima is met zelden water geven.

Perfect als u de voorkeur geeft aan een pared-back verzorgingsroutine voor kamerplanten. Etsy heeft een enorme Sansiveria-collectie (opent in een nieuw tabblad), en het is gemakkelijk om planten zoals deze te vermeerderen, je hebt alleen een wortelhormoonpoeder nodig (opent in een nieuw tabblad), schone potten - of een zaadbakje - dan een scherpe, schone schaar of een klein mes. Aloë vera is een schitterende kamerplant om in de buurt te houden. De verkoelende gel is niet alleen een wonderwerker voor huidgenezing, maar het is ook een efficiënte luchtreiniger, dus als je graag de beste voordelen van kamerplanten wilt ervaren, is het de moeite waard om te investeren in een aloë vera-plant van Amazon (opent in nieuw tabblad) of Etsy.

Houd de jouwe op een warme lichtpuntje zoals de keuken, zoals Raab adviseert. Dus als u allergieën of astma heeft, kan het een geweldige luchtzuiverende plant zijn om ongemakkelijke symptomen te verlichten. Sommige mensen maken zich zorgen over de vraag of planten die zuurstof afgeven schadelijk of slecht zijn voor uw gezondheid, we vroegen Raab om wat deskundige verduidelijking over de kwestie. Deze worden heel vaak verkocht als slaapkamerplanten, omdat ze het zuurstofgehalte in uw kamer kunnen verhogen, waardoor u beter kunt slapen.

Het is een veel voorkomende misvatting dat het hebben van planten in de slaapkamer slecht voor je is vanwege het vrijkomen van koolmonoxide, maar je zou minstens 500+ planten in je slaapkamer moeten hebben om dit verschil te maken. Ik weet dat mensen zich nogal zorgen maken over het hebben van te veel planten in huis, omdat sommige planten's nachts zuurstof inademen en koolstofdioxide afgeven, maar zoals eerder gezegd, zou je honderden planten moeten hebben om dit een verschil te maken. Het jaar daarop kwam hij thuis met een groene kamerplant. Ik vertelde hem hoe de vredeslelie de komende jaren onze binnenlucht zou schrobben.

Ik ben gefascineerd door kamerplanten en hun gezondheidsvoordelen sinds ik mijlpaal onderzoek tegenkwam dat NASA in de jaren tachtig heeft uitgevoerd. Het documenteerde het vermogen van bepaalde kamerplanten om schadelijke stoffen zoals formaldehyde, benzeen en trichloorethyleen uit de binnenlucht te verwijderen. De slangenplant kan overleven met weinig licht en schaars water geven. Het is zo moeilijk dat het een van de weinige kamerplanten is dat Costa Farms, een van de grootste groothandelskwekerijen in de VS, S.

De slangenplant is ook een van de weinige kamerplanten die bekend staan om het produceren van zuurstof's nachts. Dus, overweeg het voor je slaapkamer. Ook wel Aglaonema genoemd, een verwijzing naar de wetenschappelijke naam van de plant, Chinese groenblijvende planten zijn een andere luchtzuiverende fabriek van staal die bekend staat om het verdragen van weinig licht. De specifieke variëteit die door NASA wordt bestudeerd, is Aglaonema crispum „Silver Queen”, genoemd naar zijn groene en zilverachtige bladeren.

Maar er zijn veel soorten Chinese groenblijvende planten, elk met verschillende bladpatronen, benadrukt de website van Costa Farms 10 voorbeelden. De Boston-varen is gespecialiseerd in het reinigen van de lucht van formaldehyde, dat kankerverwekkend is voor de mens, wat betekent dat het bekend is dat het kanker veroorzaakt bij mensen. Van de 50 kamerplanten in het boek van Wolverton, staat de Boston-varen op nr. Deze palm blinkt uit in het verwijderen van ammoniak en landt hem op nr.

Als u naar luchtzuiverende planten kijkt omdat u last heeft van allergieën, raad ik u ten zeerste aan dit informatieve artikel te lezen over 7 beste kamerplanten voor astma, mensen met allergieën en luchtvervuiling. Merk op dat deze prachtige plant eigenlijk giftig is voor huisdieren, dus zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de beste huisdiervriendelijke kamerplanten als je bontballen thuis hebt. Aloë Vera-planten zijn niet alleen geliefd vanwege hun luchtzuiverende eigenschappen, maar ook vanwege hun helende eigenschappen, de binnenkant van de plant is bekend dat het brandwonden en irritatie verzacht. Ontgift uw slaapkamer, keuken, kantoor of woonkamer met de beste luchtzuiverende planten waarvan bewezen is dat ze gifstoffen en nare stoffen uit de lucht om u heen verwijderen.

In NASA's studie van luchtzuiverende kamerplanten was de plant die het meest effectief bleek te zijn in het zuiveren van de lucht de moeder van de bloemist. Deze plant wordt vaak gebruikt om ruimtes te scheiden, zoals bijvoorbeeld een gemeenschappelijke werkruimte van een reeks individuele bureaus, of om een visuele bewegwijzering te creëren om verkeer naar een specifiek gebied te leiden, zoals bijvoorbeeld een rij van deze planten aan elke kant van een hoofdingang. Misschien wil je eens kijken naar het onderzoek dat werd gedaan waarbij ze een luchtinstallatie naast een snelweg in Zuid-Amerika plaatsten en toen ze in de plant sneden en de cellen bestudeerden, ontdekten ze dat het veel vervuiling langs de weg absorbeerde. Deze planten zijn ideale hangers voor omgevingen met matig tot weinig licht, ze drogen graag grondig uit tussen de gietbeurten en produceren veel spiderettes die kunnen worden gebruikt voor het vermeerderen van de plant.

Verschillende planten zijn beter in het bestrijden van verschillende soorten luchtvervuiling binnenshuis, dus je kunt het beste een verscheidenheid van deze planten kweken, zodat ze kunnen samenwerken om alle soorten gifstoffen te bestrijden. Dit is een van de beste luchtzuiverende planten volgens de studie van NASA en is echt effectief in het verwijderen van formaldehyde, benzeen en koolmonoxide uit de lucht. Het is ook een dorstige plant, een plant die veel water nodig heeft, maar zorg er altijd voor dat het hoogste niveau van de grond droog is voordat je weer water geeft - anders loop je het risico de arme plant onder water te laten staan', voegt Raab toe. Stemmingsbevorderend en in staat om gifstoffen uit de lucht te verwijderen, waaronder ethylbenzeen en formaldehyde - deze luchtzuiverende plant is een must voor elke vrije plek in huis.

Spinplanten zijn ook gemakkelijk te vermeerderen, dus je kunt een meer gevestigde Spider Plant van Etsy kopen (opent in een nieuw tabblad), of een tuincentrum, en als de jouwe baby's ontspruit, begin ze dan te rooten en je hebt er in een mum van tijd nog veel meer. .

Leave a Comment

All fileds with * are required