Werken luchtreinigingsinstallaties?

Nieuw onderzoek blijft echter aantonen dat kamerplanten bijna niets doen om de lucht in je huis te zuiveren. Het is een mythe waarvan je bijna wenste dat het niet was opgepakt. Kamerplanten, hoewel charmant, doen weinig om de lucht in een kamer te zuiveren, zeggen de wetenschappers die de lucht bestuderen die we inademen. Op basis van dit onderzoek zeggen sommige wetenschappers dat kamerplanten effectieve natuurlijke luchtreinigers zijn.

En hoe groter en bladeriger de plant, hoe beter. Met al die extra tijd die je in je bescheiden woning hebt doorgebracht, heb je misschien de motivatie verzameld om er een gezonde leefruimte van te maken, te beginnen met het kopen van luchtzuiverende planten. The Sill, een online plantenwinkel die zijn Millennial bonafide communiceert door dikke serifs en grote vlekken witte ruimte, somt plantensoorten op basis van de gifstoffen in de lucht die ze het beste kunnen verwijderen. Maar voor planten om de lucht daadwerkelijk te verbeteren, zelfs in een compact appartement, heb je een concentratie kamerplanten nodig die alleen de meest toegewijde plantenliefhebbers daadwerkelijk kunnen bereiken.

Uitzoeken hoe planten VOS binnenshuis filteren, kan mogelijk nuttig zijn voor 'biopurifiers', die mechanisch lucht door een poreus substraat voor planten trekken. De Biohome had genoeg planten erin dat ze konden worden gebruikt als zuurstofbron in een afgesloten gebouw, en dat zijn aantallen planten waarvan ik denk dat je moet benaderen om een merkbaar verschil te bereiken. Er zijn geen onderzoeken geweest naar planten die invloed hebben op de luchtkwaliteit van het huis in het huis van een roker, hoe planten VOC's kunnen verminderen in de nabijheid van kookapparatuur of in garages waar mensen auto's opslaan. Planten die hydrocultuur worden gekweekt, zullen ook VOS verwijderen en microben in de bodem hebben geen planten nodig om hun biochemie uit te voeren.

En hoewel je luchtzuiverende plant misschien niet het werk doet dat je hoopte dat het zou gebeuren, kan het in ieder geval in de buurt van het groen je helpen productiever te zijn en je stressniveaus te verminderen, volgens het onderzoek van de Washington State University. Hij vertelde me dat hij ongeveer 185 planten bewaart in zijn appartement van 950 vierkante meter in Baltimore, ongeveer één plant voor elke vijf vierkante meter. De vroege tests op planten maakten gebruik van kleine laboratoriumkamers, die sterk werden gecontroleerd, en die vol met planten zaten. Er zijn veel te veel variabelen en zoveel als een enkele plant die de luchtkwaliteit niet verbetert, waar ik het mee eens ben omdat het belachelijk is om anders te denken, ik denk niet dat je verklaring dat je honderd planten nodig zou hebben om de luchtkwaliteit te verbeteren of de mythe te ontkrachten nog meer geldig is.

Leave a Comment

All fileds with * are required