Zijn vetplanten luchtzuiverende planten?

Ze zuiveren de lucht - Vetplanten, zoals slangenplant en aloë vera, zijn uitstekend in het reinigen van de lucht en het verwijderen van gifstoffen. Uit het onderzoek van NASA bleek dat ze 87 procent van de vluchtige organische stoffen (VOS) kunnen verwijderen. Vetplanten kunnen de lucht zuiveren door gifstoffen in de atmosfeer te verwijderen. Vetplanten die dit kunnen, zijn onder meer de Jadeplant, de Snake plant, Dracaena 'JANET Craig', Red-Edged Dracaena (Dracaena Marginate) en 'Warneckii (Dracaena Fragrans).

De Snake Plant is een van de meest veerkrachtige vetplanten die de mens kent. Het is een bloeiende plant die zijn wortels diep begraven heeft in tropisch West-Afrika en zich verspreidt van Oost-Nigeria naar Congo. De botanische naam voor de slangenplant is Sansevieria trifasciata, maar het staat in de volksmond bekend als de tong van de schoonmoeder, Viper's Bowstring Hemp en Saint George's Sword. Deze die-hard plant kan comfortabel gedeeltelijke verwaarlozing en slechte waterschema's doorstaan als een kampioen.

De slangenplant geeft de voorkeur aan goed doorlatende bodems en mag alleen worden bewaterd als de grond volledig droog is. In tegenstelling tot de meeste planten wisselt de Snake Plant alleen's nachts zuurstof en kooldioxide uit om te voorkomen dat water verdampt. NASA's Clean Air Study wees uit dat de Snake Plant benzeen, formaldehyde, xyleen, trichloorethyleen en tolueen effectief kan filteren die oorzaken zijn geweest van het ziektebouwsyndroom. Aloe vera, wetenschappelijk aangeduid als Aloë barbadensis molenaar, heeft een goede reputatie opgebouwd vanwege zijn ontstekingsremmende eigenschappen en heeft zijn weg gevonden naar voedingsaroma's, voedingssupplementen, cosmetica en kruidenremedies.

Deze stijlvolle en praktische plant heeft niet alleen helende eigenschappen, maar heeft het extra voordeel dat het benzeen en formaldehyde gedurende een bepaalde periode uit de lucht filtert. Aloë wordt ook beschouwd als een 'zuurstofbom' -plant omdat het's nachts hoge niveaus van kooldioxide opneemt en een uitbarsting van zuurstof afgeeft bij blootstelling aan licht. Bovendien werkt Aloë vera als indicator omdat ze bruine vlekken op hun bladeren krijgen als er een grote hoeveelheid schadelijke chemicaliën in de lucht om hen heen zit. De Dracaena met rode randen draagt de wetenschappelijke naam Dracaena marginata en de informele naam Madagascar Dragon Tree.

Ja, het komt oorspronkelijk uit Madagaskar en zoals de algemene naam al doet vermoeden, hebben de lichtgroene bladeren van deze vetplant een opvallende rode tint rond de randen. Deze groenblijvende vetplant heeft meerdere dikke, gedraaide en houtachtige stengels en kan vaak worden verward met een palmboom. Een volwassen plant kan binnen tot 6 voet groeien of 1 tot 3 meter buiten, en wordt gemakkelijk een brandpunt in elke afgesloten ruimte. De dracaena met rode randen houdt van een ruimte met halfschaduw en is niet overdreven gevoelig voor bodemgesteldheid.

Hij houdt niet van vorst of water op zijn bladeren. Met meer dan 40 verschillende soorten Dracaena-planten is de Dracaena met rode randen de superieure keuze voor luchtzuivering onder andere dracaena-planten, omdat het de niveaus van formaldehyde, trichloorethyleen, benzeen, xyleen en tolueen uit de lucht aanzienlijk verlaagt. Volgens de wetenschappelijke studie van NASA kan de Dracaena met rode randen tot 27.292 microgram trichloorethyleen per dag verwijderen. Kamerplanten - inclusief vetplanten - zijn een uitstekende manier om het hele jaar door groen naar binnen te brengen en de lucht van milieutoxines te reinigen.

Op basis van verschillende onderzoeken worden Aloë vera en slangenplanten beschouwd als de beste luchtzuiverende vetplanten. Maar het maakt niet uit welke vetplant je ook kiest om te kweken, ze zullen allemaal helpen om de lucht schoon te maken. Alle vetplanten kunnen gassen opnemen via de poriën op hun oppervlak. Ze absorberen giftige gassen in de lucht samen met koolstofdioxide en maken de lucht schoon.

Vetplanten zullen ook veel zuurstof afgeven en de luchtvochtigheid in de binnenomgeving verhogen. Winterharde vetplanten, zoals aloë en slangenplant, werden genoemd als uitstekende luchtreinigers. Ze trekken ingesloten lucht met VOC's in de grond en waar de wortel wordt omgezet in plantenvoeding. Vetplanten zijn een geweldige manier om de luchtkwaliteit binnenshuis te verbeteren.

Ze produceren's nachts zuurstof en verwijderen gifstoffen uit de lucht, zoals formaldehyde. Een onderzoek door NASA toonde aan dat de slangenfabriek formaldehyde, benzeen en xyleen uit de lucht verwijderde in een omgeving met weinig CO met concentraties van 15 ppb tot 30 ppb (delen per miljard). Deze drie chemicaliën worden uitgestoten via benzine-uitlaatgassen, sigarettenrook of andere industriële vervuilingsbronnen. Een van de beste oplossingen om luchtvervuiling te verwijderen, is door luchtzuiverende installaties te plaatsen om de binnenomgeving bij u thuis en op kantoor schoon te maken.

Plant ze met andere planten die minder water nodig hebben, zoals varens of mossen, om vocht in de lucht te verminderen. .

Leave a Comment

All fileds with * are required