Zuiveren planten de lucht binnenshuis?

Nieuw onderzoek blijft echter aantonen dat kamerplanten bijna niets doen om de lucht in je huis te zuiveren. Het is een mythe waarvan je bijna wenste dat het niet was opgepakt. Kamerplanten, hoewel charmant, doen weinig om de lucht in een kamer te zuiveren, zeggen de wetenschappers die de lucht bestuderen die we inademen. Planten zijn onmisbaar voor het menselijk leven.

Door fotosynthese zetten ze de koolstofdioxide die we uitademen om in verse zuurstof, en ze kunnen ook gifstoffen verwijderen uit de lucht die we inademen. In 1989 ontdekte NASA dat kamerplanten schadelijke gifstoffen uit de lucht kunnen opnemen, vooral in besloten ruimtes met weinig luchtstroom. Deze studie is de basis geweest voor nieuwere studies over kamerplanten en hun luchtreinigingsvermogen. Hoewel planten minder paardenkracht hebben dan luchtreinigers, zijn ze natuurlijker, kosteneffectiever en therapeutisch.

The Sill, een online plantenwinkel die zijn Millennial bonafide communiceert door dikke serifs en grote vlekken witte ruimte, somt plantensoorten op basis van de gifstoffen in de lucht die ze het beste kunnen verwijderen. Uitzoeken hoe planten VOS binnenshuis filteren, kan mogelijk nuttig zijn voor 'biopurifiers', die mechanisch lucht door een poreus substraat voor planten trekken. Hij vertelde me dat hij ongeveer 185 planten bewaart in zijn appartement van 950 vierkante meter in Baltimore, ongeveer één plant voor elke vijf vierkante meter.

Leave a Comment

All fileds with * are required