De meeste luchtzuiverende planten?

Chrysanten (Chrysanthemum morifolium) Chrysanten van bloemisten of „moeders” worden het hoogst gerangschikt voor luchtzuivering. Er wordt aangetoond dat ze gewone gifstoffen en ammoniak elimineren. Onlangs ontdekte onderzoek van money, co, uk dat zoekopdrachten naar luchtzuiverende planten volgens Google Trends met 37% zijn gestegen. Nu de wintermaanden snel naderen, is het belangrijk dat onze luchtkwaliteit thuis zo goed mogelijk is.

Naast het injecteren van een vrolijke uitbarsting van rood, geel, oranje of roze in uw huis, is de Barberton-daisy een effectieve reiniger van de gifstoffen formaldehyde, trichloorethyleen en benzeen, die te vinden zijn in een reeks huishoudelijke materialen, van verf tot synthetische vezels. Fleur je keuken of woonkamer op met een chrysant. Deze mooie bloemen helpen om een groot aantal gifstoffen eruit te filteren, waaronder ammoniak en benzeen, die vaak wordt aangetroffen in kunststoffen, wasmiddelen en lijm. Luchtzuiverende kamerplanten zijn een rage sinds een NASA-studie uit 1989 de luchtzuiverende voordelen van kamerplanten verdedigde.

Uit de studie bleek dat planten de mogelijkheid hebben om luchtverontreinigende stoffen binnenshuis te verminderen. Engelse klimop is een van de beste luchtzuiverende planten, volgens een NASA-studie. Ze kunnen gifstoffen verwijderen zoals formaldehyde, benzeen, xyleen en tolueen. Sommige onderzoeken beweren ook dat ze schimmel en ontlasting in de lucht kunnen verminderen.

Hedera helix absorbeert ook vocht en kan nuttig zijn bij het handhaven van uw ideale zomervochtigheidsgraad. Behorend tot het geslacht Chamaedorea met meer dan 100 soorten om uit te kiezen, is de bamboepalm een andere populaire luchtzuiverende kamerplant. De meest populaire soort die wordt beschouwd als de bamboepalm is de chamaedorea seifrizii. De potmoeder, ook wel bekend als de moeder van de bloemist, wordt niet voor niets beschouwd als een van de beste luchtzuiverende kamerplanten.

Volgens NASA's Clean Air Study kan de kleine maar machtige chrysant 61% formaldehyde, 53% benzeen en 41,2% trichloorethyleen verwijderen. Slangenplanten zijn gemakkelijk te kweken en gelukkig in allerlei lichtsituaties. Deze luchtreinigingsinstallatie wordt ook vaak de tong van de schoonmoeder genoemd, dankzij de scherpte van de opwaarts groeiende groene bladeren. Mooi als bodembedekker of kamerplant, Engelse klimop is een klassiek elegante keuze die ook uitstekend geschikt is voor het verwijderen van schadelijke chemicaliën die in huis worden aangetroffen.

Het kan groeien in de volle schaduw tot de volle zon, kan in vormen worden getraind en met de juiste zorg zal het waarschijnlijk meerdere jaren overleven. Spinplanten zijn de perfecte keuze voor nieuwkomers en mensen met een slechte staat van dienst als het gaat om planten. Ze gedijen goed in indirect zonlicht en overleven in vrijwel elke toestand (het is bekend dat ze overleven bij temperaturen tot 2 graden). Spinplanten sturen ook scheuten van babyspinplanten uit, spiderettes genaamd.

Deze gemakkelijk te kweken varen staat bekend om zijn zwaardvormige bladeren, waardoor hij perfect is voor een hangende mand of voetstuk. De Boston Fern gedijt goed in vochtige omgevingen en vereist constant vocht. Houd ze tevreden met regelmatige verneveling, vochtige grond en plaats ze in indirect zonlicht bij ramen, balkons en patio's. Snijd in de winter de bladeren ongeveer 2,5 cm terug om te helpen regenereren en groeien in de warmere maanden.

Areca-palmen zijn geweldig voor grotere ruimtes. Ze zijn een krachtpatser als het gaat om het elimineren van gifstoffen en ze zijn zelfs niet giftig voor zowel honden als katten. Verzorg ze met veel water (een paar keer per week) in de zomer, maar niet zoveel in de winter. Snake Plants, ook wel bekend als de tong van de schoonmoeder, is een vetplant die tot twee meter hoog kan worden.

Het is een onderhoudsarme plant die winterhard is en gedijt op verwaarlozing. Plaats ze een paar uur per dag ergens met fel, zelfs direct licht. Pas op dat u niet te veel water geeft, want ze gedijen goed in droge omstandigheden. Chrysanten (hieronder) zijn de meest effectieve plant bij het reinigen van de lucht.

Door veelvoorkomende VOC's zoals formaldehyde, xyleen en benzeen te elimineren, kan het ook ammoniak absorberen, wat aanwezig is in veel huishoudelijke reinigingsmiddelen en vloersealers. Ongebruikelijk zijn het de bloemen die de chemicaliën uit de lucht halen, dus het kan zijn dat je regelmatig moet vervangen of een paar planten moet roteren terwijl oude bloemen vervagen en er nieuwe knoppen tevoorschijn komen. Beroemd als bijna onverwoestbaar, is de Chinese groenblijvende plant de beste luchtzuiverende plant voor beginners. Sommige kamerplanten hebben echter extra luchtzuiverende voordelen, waardoor ze een populaire aanvulling zijn op thuis- en kantoorontwerpen.

Als u besluit om een luchtzuiverende kamerplant te kopen, houd er dan rekening mee dat één plant alleen de luchtkwaliteit binnenshuis niet significant kan verbeteren. Verschillende planten zijn beter in het bestrijden van verschillende soorten luchtvervuiling binnenshuis, dus je kunt het beste een verscheidenheid van deze planten kweken, zodat ze kunnen samenwerken om alle soorten gifstoffen te bestrijden. Philodendrons (inclusief hartblad, olifantenoor en verkoopbare philodendrons) zijn allemaal effectieve luchtzuiverende planten. Fittonia, ook wel bekend als de zenuwplant of mozaïekplant, is een populaire luchtzuiverende kamerplant vanwege zijn weelderige bladeren met patronen.

Als je op zoek bent naar luchtzuiverende planten die gemakkelijk te verzorgen zijn, dan is de Janet Craig iets voor jou. Bovendien maken de prachtige witte bloemen en lichte geur deze krachtige luchtzuiverende plant een aantrekkelijke optie voor huiseigenaren. Met glanzende, hartvormige bladeren is de hartbladige philodendron een waardige aanvulling op uw luchtzuiverende kamerplantencollectie. .

Leave a Comment

All fileds with * are required