De meeste luchtzuiverende planten?

Chrysanten (Chrysanthemum morifolium) Chrysanten van bloemisten of „moeders” worden het hoogst gerangschikt voor luchtzuivering. Er wordt aangetoond dat ze gewone gifstoffen en ammoniak elimineren. Onlangs ontdekte onderzoek van money, co, uk dat zoekopdrachten naar luchtzuiverende planten volgens Google Trends met 37% zijn gestegen. Nu de wintermaanden snel naderen, is het belangrijk dat onze luchtkwaliteit thuis zo goed mogelijk is.

Naast het injecteren van een vrolijke uitbarsting van rood, geel, oranje of roze in uw huis, is de Barberton-daisy een effectieve reiniger van de gifstoffen formaldehyde, trichloorethyleen en benzeen, die te vinden zijn in een reeks huishoudelijke materialen, van verf tot synthetische vezels. Fleur je keuken of woonkamer op met een chrysant. Deze mooie bloemen helpen om een groot aantal gifstoffen eruit te filteren, waaronder ammoniak en benzeen, die vaak wordt aangetroffen in kunststoffen, wasmiddelen en lijm. We weten allemaal dat planten onze huizen mooier maken en zelfs onze stemming kunnen verbeteren.

Maar realiseerde u zich dat velen volledig natuurlijke luchtfiltersystemen hebben ingebouwd? Uit de NASA Clean Air Study uit 1989 bleek dat planten ook verbazingwekkende middelen zijn voor het reinigen van de lucht van vluchtige organische stoffen, ook bekend als schadelijke gassen die door producten in onze huizen in de lucht worden uitgestoten. Hoe werkt dat, vraag je? In de eenvoudigste bewoordingen kunnen planten niet anders dan chemicaliën opzuigen omdat ze koolstofdioxide opnemen, dat vervolgens zuurstof wordt tijdens fotosynthese. Best netjes, hè?) Ter info, de studie van NASA was uiteindelijk experimenteel, en recentere studies tonen aan dat het eigenlijk ongeveer 10 planten per vierkante voet nodig zou hebben om de luchtkwaliteit zinvol te beïnvloeden. Dat is eigenlijk een binnenregenwoud.

Hier de 20 beste luchtzuiverende kamerplanten om je binnenlucht een beetje liefde te geven. Deze subtropische boom is een populaire kamerplant dankzij zijn gemakkelijke verzorging, maar NASA ontdekte dat hij ook benzeen, formaldehyde en trichloorethyleen uit de lucht kan filteren. De bomen kunnen mogelijk tot 15 voet hoog worden, waardoor ze ideaal zijn voor grote ruimtes. Niet alleen luchtzuiveraars van bamboepalmbomen, maar ze hebben het extra voordeel dat ze huisdiervriendelijk zijn.

Geef ze een zonnige plek en ze worden hoog. Engelse klimop is een van de beste luchtzuiverende planten, volgens een NASA-studie. Ze kunnen gifstoffen verwijderen zoals formaldehyde, benzeen, xyleen en tolueen. Sommige onderzoeken beweren ook dat ze schimmel en ontlasting in de lucht kunnen verminderen.

Hedera helix absorbeert ook vocht en kan nuttig zijn bij het handhaven van uw ideale zomervochtigheidsgraad. Spinplanten zijn de perfecte keuze voor nieuwkomers en mensen met een slechte staat van dienst als het gaat om planten. Ze gedijen goed in indirect zonlicht en overleven in vrijwel elke toestand (het is bekend dat ze overleven bij temperaturen tot 2 graden). Spinplanten sturen ook scheuten van babyspinplanten uit, spiderettes genaamd.

Deze gemakkelijk te kweken varen staat bekend om zijn zwaardvormige bladeren, waardoor hij perfect is voor een hangende mand of voetstuk. De Boston Fern gedijt goed in vochtige omgevingen en vereist constant vocht. Houd ze tevreden met regelmatige verneveling, vochtige grond en plaats ze in indirect zonlicht bij ramen, balkons en patio's. Snijd in de winter de bladeren ongeveer 2,5 cm terug om te helpen regenereren en groeien in de warmere maanden.

De ficus komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië, het meest binnenshuis gekweekt, de huilende vijg kan tussen de twee en 10 voet hoog worden. Net als de meeste andere luchtreinigers geeft ficus de voorkeur aan helder, in direct zonlicht en wekelijks worden bewaterd, volledig uitdrogen tussen de drankjes. De Flamingo Lily is de perfecte plant om elke kamer een vleugje kleur toe te voegen, ze bloeien 300 van de 365 dagen per jaar. Ze houdt van fel indirect zonlicht, om één tot twee keer per week water te krijgen en is bijzonder comfortabel in vochtigere omstandigheden zoals je badkamer en keuken.

De Lady Palm is een geweldige optie als het gaat om luchtreinigers. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, geven deze handpalmen de voorkeur aan koelere temperaturen variërend van 15-23 graden. Deze jongens kunnen behoorlijk groot worden (tussen de vier en 12 voet hoog) waardoor ze absolute formaldehyde-filtermachines zijn. Ze zijn geweldige toevoegingen binnenshuis omdat ze huisdiervriendelijk zijn en een van de weinige luchtreinigers zijn die dol zijn op een flinke dosis vol zonlicht.

Trakteer uzelf op een abonnement - Bespaar tot 25%. Slangenplanten zijn gemakkelijk te kweken en gelukkig in allerlei lichtsituaties. Deze luchtreinigingsinstallatie wordt ook vaak de tong van de schoonmoeder genoemd, dankzij de scherpte van de opwaarts groeiende groene bladeren. Chrysanten (hieronder) zijn de meest effectieve plant bij het reinigen van de lucht.

Door veelvoorkomende VOC's zoals formaldehyde, xyleen en benzeen te elimineren, kan het ook ammoniak absorberen, wat aanwezig is in veel huishoudelijke reinigingsmiddelen en vloersealers. Ongebruikelijk zijn het de bloemen die de chemicaliën uit de lucht halen, dus het kan zijn dat je regelmatig moet vervangen of een paar planten moet roteren terwijl oude bloemen vervagen en er nieuwe knoppen tevoorschijn komen. Ik hou eigenlijk van de Bonnie Spider plant (Chlorophytum comosum bonnie) variëteit in het bijzonder. Deze krullende spinplantenvariëteit die je op Etsy kunt vinden (opent in een nieuw tabblad) ziet er schattig uit om op te starten in een thuiskantoor en werkt goed in dit soort omgevingen, ook omdat hij zelfs kan groeien bij kunstlicht en prima is met zelden water geven.

Perfect als u de voorkeur geeft aan een pared-back verzorgingsroutine voor kamerplanten. Etsy heeft een enorme Sansiveria-collectie (opent in een nieuw tabblad), en het is gemakkelijk om planten zoals deze te vermeerderen, je hebt alleen een wortelhormoonpoeder nodig (opent in een nieuw tabblad), schone potten - of een zaadbakje - dan een scherpe, schone schaar of een klein mes. Aloë vera is een schitterende kamerplant om in de buurt te houden. De verkoelende gel is niet alleen een wonderwerker voor huidgenezing, maar het is ook een efficiënte luchtreiniger, dus als je graag de beste voordelen van kamerplanten wilt ervaren, is het de moeite waard om te investeren in een aloë vera-plant van Amazon (opent in nieuw tabblad) of Etsy.

Houd de jouwe op een warme lichtpuntje zoals de keuken, zoals Raab adviseert. Dus als u allergieën of astma heeft, kan het een geweldige luchtzuiverende plant zijn om ongemakkelijke symptomen te verlichten. Sommige mensen maken zich zorgen over de vraag of planten die zuurstof afgeven schadelijk of slecht zijn voor uw gezondheid, we vroegen Raab om wat deskundige verduidelijking over de kwestie. Deze worden heel vaak verkocht als slaapkamerplanten, omdat ze het zuurstofgehalte in uw kamer kunnen verhogen, waardoor u beter kunt slapen.

Het is een veel voorkomende misvatting dat het hebben van planten in de slaapkamer slecht voor je is vanwege het vrijkomen van koolmonoxide, maar je zou minstens 500+ planten in je slaapkamer moeten hebben om dit verschil te maken. Ik weet dat mensen zich nogal zorgen maken over het hebben van te veel planten in huis, omdat sommige planten's nachts zuurstof inademen en koolstofdioxide afgeven, maar zoals eerder gezegd, zou je honderden planten moeten hebben om dit een verschil te maken. Na verloop van tijd kan dit een reden tot bezorgdheid worden, maar gelukkig zijn er veel luchtzuiverende planten die op wonderbaarlijke wijze gifstoffen op natuurlijke wijze voor u kunnen filteren. Met glanzende, hartvormige bladeren is de hartbladige philodendron een waardige aanvulling op uw luchtzuiverende kamerplantencollectie.

Beroemd als bijna onverwoestbaar, is de Chinese groenblijvende plant de beste luchtzuiverende plant voor beginners. Ontgift uw slaapkamer, keuken, kantoor of woonkamer met de beste luchtzuiverende planten waarvan bewezen is dat ze gifstoffen en nare stoffen uit de lucht om u heen verwijderen. Als je op zoek bent naar luchtzuiverende planten die gemakkelijk te verzorgen zijn, dan is de Janet Craig iets voor jou. Philodendrons (inclusief hartblad, olifantenoor en verkoopbare philodendrons) zijn allemaal effectieve luchtzuiverende planten.

Bovendien maken de prachtige witte bloemen en lichte geur deze krachtige luchtzuiverende plant een aantrekkelijke optie voor huiseigenaren. Verschillende planten zijn beter in het bestrijden van verschillende soorten luchtvervuiling binnenshuis, dus je kunt het beste een verscheidenheid van deze planten kweken, zodat ze kunnen samenwerken om alle soorten gifstoffen te bestrijden. Dus of u nu uw kantoor, slaapkamerruimte of hele huis wilt ontgiften, dit zijn de beste luchtzuiverende kamerplanten om te overwegen. Dit is een van de beste luchtzuiverende planten volgens de studie van NASA en is echt effectief in het verwijderen van formaldehyde, benzeen en koolmonoxide uit de lucht.

Je hebt misschien al de beste luchtreiniger in de stad, zeker een no-brainer toevoeging, maar luchtzuiverende planten zijn ook een no-brainer optie om het reinigingsproces te stimuleren en, natuurlijk, om ook designflair aan je ruimte toe te voegen. Een prachtige achterkamerplant plus, volgens kamerplantgoeroe Kate Turner van Miracle-Gro (opent in een nieuw tabblad), suggereert lopend onderzoek dat Engelse klimop ook tot 78% van de schimmel in de lucht zou kunnen verwijderen in minder dan een periode van 24.Als u besluit om een luchtzuiverende kamerplant te kopen, houd er dan rekening mee dat één plant alleen de luchtkwaliteit binnenshuis niet significant kan verbeteren. De potmoeder, ook wel bekend als de moeder van de bloemist, wordt niet voor niets beschouwd als een van de beste luchtzuiverende kamerplanten. .

Leave a Comment

All fileds with * are required