Zijn planten beter dan luchtreinigers?

Huizen die meestal hogere VOS-niveaus hebben (dwz nieuwbouw of renovaties, nieuw meubilair, een overvloed aan schoonmaakproductgebruik, enz. Planten binnenshuis brengen kan een aantal voordelen opleveren, maar schonere lucht is daar niet een van, zeggen experts. In 1989 ontdekte NASA dat kamerplanten schadelijke gifstoffen uit de lucht kunnen opnemen, vooral in besloten ruimtes met weinig luchtstroom. Deze studie is de basis geweest voor nieuwere studies over kamerplanten en hun luchtreinigingsvermogen.

Hoewel planten minder paardenkracht hebben dan luchtreinigers, zijn ze natuurlijker, kosteneffectiever en therapeutisch. Het vergelijken van een luchtreiniger versus kamerplanten vereist dat u de verschillen tussen wat elke optie biedt, verteren. Het grootste verschil zit hem in het niveau van zorg en denken. Luchtreinigers zijn voor het grootste deel set-and-go.

Planten hebben speciale aandacht nodig, soms meerdere keren per dag. Sommige mensen hebben helemaal geen tijd om voor planten te zorgen, en dat is prima. Zorg ervoor dat u de beste luchtreiniger vindt voor uw binnenruimtes. Hij vertelde me dat hij ongeveer 185 planten bewaart in zijn appartement van 950 vierkante meter in Baltimore, ongeveer één plant voor elke vijf vierkante meter.

The Sill, een online plantenwinkel die zijn Millennial bonafide communiceert door dikke serifs en grote vlekken witte ruimte, somt plantensoorten op basis van de gifstoffen in de lucht die ze het beste kunnen verwijderen. Tijdens dit proces zet de plant licht, kooldioxide en water om in koolhydraten, die de plant nodig heeft om te leven. Michael Waring, hoogleraar milieutechniek aan de Drexel University in Philadelphia, analyseerde 30 jaar eerder onderzoek (opent in nieuw tabblad) en concludeerde dat planten VOC's zo langzaam verwijderen dat je veel planten nodig hebt om dezelfde impact te hebben als een luchtreiniger. Maar voor planten om de lucht daadwerkelijk te verbeteren, zelfs in een compact appartement, heb je een concentratie kamerplanten nodig die alleen de meest toegewijde plantenliefhebbers daadwerkelijk kunnen bereiken.

Leave a Comment

All fileds with * are required