Hoeveel planten zijn er nodig om een kamer van zuurstof te voorzien?

We ademen ongeveer één molecuul extra CO2 uit voor elk molecuul zuurstof dat we consumeren, en planten doen het tegenovergestelde. Dat betekent dat deze 700 planten ook kooldioxidevergiftiging moeten voorkomen. Wetenschappers schatten een veilig zuurstofverbruik van 50 liter per uur voor een mens. Ondertussen geeft een blad ongeveer vijf milliliter zuurstof per uur af.

Een persoon zou in een kamer moeten zijn met ongeveer tienduizend bladeren. Ongeveer 300 tot 500 planten zouden de juiste hoeveelheid zuurstof produceren, maar het is veel moeilijker om de hoeveelheid kooldioxide in te schatten die de planten absorberen, vooral als elke keer dat iemand uitademt, ze de zuurstofproductie remmen. Om veilig te zijn, stap niet in een luchtsluis zonder ongeveer zevenhonderd potplanten mee te nemen. Dus hoeveel zuurstof produceert een plant? Maar heb je een probleem met een laag zuurstofniveau? In de meeste woningen is dit niet echt een probleem.

Als je deze afvoer zou kunnen elimineren, door planten hydrocultuur te kweken en je lichtniveaus gelijk kon houden aan normale zonneschijn, suggereren berekeningen achter een envelop dat je ongeveer 400 planten ter grootte van een kamerplant nodig hebt. Ik vroeg me af hoe de mensheid ervoor zorgt dat er genoeg planten blijven groeien om ervoor te zorgen dat het zuurstofgehalte in de lucht voldoende is, maar na het lezen dat 3,75 kg plantaardig materiaal elke dag moet groeien om de zuurstof voor elke persoon te produceren, realiseerde ik me dat de hoeveelheid voedsel die dagelijks voor elke persoon of dier wordt gekweekt, moet oplopen. tot een groot deel van die 3,75 kg. Dit alles wil zeggen dat hoewel buitenplanten alleen maar kunnen hopen 400 ppm atmosferische CO2 om te zetten in O2, kamerplanten mogelijk de mogelijkheid hebben om veel meer CO2 om te zetten vanwege de grotere concentratie.

Fotosynthese in een plant zorgt ervoor dat de plant koolstof uit de lucht haalt en deze toevoegt aan zijn lichaam - bladeren, stengels en wortels. Er zijn genoeg nuttige planten voor je slaapkamer, zoals de slangenplant die de hele nacht een van de hoogste zuurstofuitgangen heeft. Ik weet dat deze triviale dingen sowieso niet belangrijk zijn voor plantennerds en als je hier bent, ben je waarschijnlijk een plantennerd. In de moleculaire biologie, en heeft academisch onderzoek gedaan naar het metabolisme van planten, en een fervent teler van kamerplanten.

De kamerplant die de meeste zuurstof produceert, is de Bonte Snake Plant (Dracaena Trifasciata), ook wel schoonmoedertaal genoemd. Zuurstof is een bijproduct van fotosynthese, dus om een plant overtollige zuurstof te geven, moet de plant groeien.

Leave a Comment

All fileds with * are required