Wat doen luchtzuiverende planten?

Door fotosynthese zetten ze de koolstofdioxide die we uitademen om in verse zuurstof, en ze kunnen ook gifstoffen verwijderen uit de lucht die we inademen. Een beroemd NASA-experiment, gepubliceerd in 1989, ontdekte dat kamerplanten de lucht van kankerverwekkende vluchtige organische stoffen zoals formaldehyde en benzeen kunnen schrobben. Het lijdt geen twijfel dat planten chemicaliën en deeltjes uit de lucht opnemen. Onze buitenomgeving wordt verbeterd door de aanwezigheid van planten.

Planten nemen gassen op via hun bladeren. Zo zetten ze koolstofdioxide en licht om in energie, een proces dat fotosynthese wordt genoemd. Het vermogen van planten om deze verontreinigende stoffen uit onze lucht te verwijderen is buitengewoon. Ze absorberen ook de kooldioxide en virussen die we uitademen.

Wanneer planten gassen via hun bladeren opnemen, blijft het afgezonderd of beweegt het zich in hun wortels. Micro-organismen die in de bodem leven, helpen de gifstoffen af te breken en te neutraliseren voordat ze in voedsel veranderen. Hoe kamerplanten de lucht reinigen Planten reinigen de lucht door het proces van fotosynthese. Terwijl mensen zuurstof inademen en koolstofdioxide uitademen, doen planten het tegenovergestelde.

Ze absorberen licht, kooldioxide en water om suiker te produceren. Dit chemische proces creëert zuurstof als bijproduct. Overdag nemen planten CO2 en zonlicht op en geven ze zuurstof af in een proces dat fotosynthese wordt genoemd. Maar's nachts, wanneer de fotosynthese stopt, geven planten koolstofdioxide af in een proces dat ademhaling wordt genoemd.

The Sill, een online plantenwinkel die zijn Millennial bonafide communiceert door dikke serifs en grote vlekken witte ruimte, somt plantensoorten op basis van de gifstoffen in de lucht die ze het beste kunnen verwijderen. Er zijn veel te veel variabelen en zoveel als een enkele plant die de luchtkwaliteit niet verbetert, waar ik het mee eens ben omdat het belachelijk is om anders te denken, ik denk niet dat je verklaring dat je honderd planten nodig zou hebben om de luchtkwaliteit te verbeteren of de mythe te ontkrachten nog meer geldig is. Hij vertelde me dat hij ongeveer 185 planten bewaart in zijn appartement van 950 vierkante meter in Baltimore, ongeveer één plant voor elke vijf vierkante meter. En hoewel je luchtzuiverende plant misschien niet het werk doet dat je hoopte dat het zou gebeuren, kan het in ieder geval in de buurt van het groen je helpen productiever te zijn en je stressniveaus te verminderen, volgens het onderzoek van de Washington State University.

Planten die hydrocultuur worden gekweekt, zullen ook VOS verwijderen en microben in de bodem hebben geen planten nodig om hun biochemie uit te voeren. De Biohome had genoeg planten erin dat ze konden worden gebruikt als zuurstofbron in een afgesloten gebouw, en dat zijn aantallen planten waarvan ik denk dat je moet benaderen om een merkbaar verschil te bereiken. Maar voor planten om de lucht daadwerkelijk te verbeteren, zelfs in een compact appartement, heb je een concentratie kamerplanten nodig die alleen de meest toegewijde plantenliefhebbers daadwerkelijk kunnen bereiken. Met al die extra tijd die je in je bescheiden woning hebt doorgebracht, heb je misschien de motivatie verzameld om er een gezonde leefruimte van te maken, te beginnen met het kopen van luchtzuiverende planten.

De vroege tests op planten maakten gebruik van kleine laboratoriumkamers, die sterk werden gecontroleerd, en die vol met planten zaten. Er zijn geen onderzoeken geweest naar planten die invloed hebben op de luchtkwaliteit van het huis in het huis van een roker, hoe planten VOC's kunnen verminderen in de nabijheid van kookapparatuur of in garages waar mensen auto's opslaan.

Leave a Comment

All fileds with * are required