Hoeveel planten heb je nodig om lucht te zuiveren?

Hoewel het moeilijk is om precies te zeggen hoeveel planten er nodig zijn om binnenlucht te zuiveren, beveelt Wolverton ten minste twee goede planten aan voor elke 100 vierkante meter (ongeveer 9, 3 vierkante meter) binnenruimte. Hoe groter de plant en hoe groter de plant, hoe beter. Maar laat dat je niet ontmoedigen om een kamerplant of twee te kopen. Volgens de berekeningen van de wetenschappers heb je tussen de 100 en 1.000 planten nodig voor elke 10 vierkante meter om een meetbaar verschil te maken in het bestrijden van luchtvervuiling binnenshuis.

Wolverton zegt dat het, zonder dure tests, onmogelijk is om te raden hoeveel planten er nodig zijn om een kamer van zijn verontreinigingen schoon te maken. Maar hij beveelt meestal minstens twee „goede planten” aan per 100 vierkante meter binnenruimte. Om VOS voldoende te verminderen om de luchtkwaliteit te beïnvloeden, zou ongeveer 10 planten per vierkante voet nodig zijn. In een klein appartement van 500 vierkante meter zijn dat 5.000 planten, een echt bos.

Maar als algemene vuistregel, volg de aanbevolen NASA-hoeveelheid van ten minste 1 plant per 100 vierkante voet. Technisch gezien beweert de definitieve titel van het rapport: „Potplanten verbeteren de luchtkwaliteit binnenshuis niet, en schetst dat de toevoer van schone lucht (CADR), een metriek die ook wordt gebruikt voor luchtreinigers, van planten in wezen een zinloze poging is om uw huis net iets minder vijandig te maken in termen van luchtkwaliteit. Hoewel ik je niet precies kan vertellen hoeveel planten je moet toevoegen, zijn er enkele ideeën die je kunnen helpen het aantal planten dat je nodig hebt in je huis te verminderen. Regelmatig verschijnen er nieuwe scheuten aan de basis, dus na verloop van tijd kan een kleine plant zich echt vullen en weelderig worden, en misschien moet je het verdelen en een 'nieuwe' plant op je handen hebben.

Maar voor planten om de lucht daadwerkelijk te verbeteren, zelfs in een compact appartement, heb je een concentratie kamerplanten nodig die alleen de meest toegewijde plantenliefhebbers daadwerkelijk kunnen bereiken. Dit is logisch omdat de planten uit de NASA-studie meestal tropische planten zijn die zich hebben aangepast aan droge omstandigheden. The Sill, een online plantenwinkel die zijn Millennial bonafide communiceert door dikke serifs en grote vlekken witte ruimte, somt plantensoorten op basis van de gifstoffen in de lucht die ze het beste kunnen verwijderen. Dankzij dit systeem kon één fabriek dezelfde hoeveelheid VOS verwijderen die vijftien planten nodig hadden om te verwijderen als de actieve kool er niet was geweest, of actieve kool.

Zodra je hebt bepaald wat voor soort planten je aan je huis wilt toevoegen, kun je teruggaan naar de app om het in je ruimte te visualiseren en de planten samen te stellen die het beste voor je werken. Het is logisch om aan te nemen dat in een echte leefomgeving meer luchtzuiverende planten nodig zijn om dezelfde resultaten te bereiken die ze anders zouden bereiken in een geïsoleerde experimentele omgeving. Hij vertelde me dat hij ongeveer 185 planten bewaart in zijn appartement van 950 vierkante meter in Baltimore, ongeveer één plant voor elke vijf vierkante meter. Er zijn genoeg nuttige planten voor je slaapkamer, zoals de slangenplant die de hele nacht een van de hoogste zuurstofuitgangen heeft.

Leave a Comment

All fileds with * are required