Kunnen luchtplanten lucht zuiveren?

Planten naar binnen brengen kan een aantal voordelen bieden, maar schonere lucht is daar niet een van, zeggen experts. Planten zijn onmisbaar voor het menselijk leven. Door fotosynthese zetten ze de koolstofdioxide die we uitademen om in verse zuurstof, en ze kunnen ook gifstoffen verwijderen uit de lucht die we inademen. In 1989 ontdekte NASA dat kamerplanten schadelijke gifstoffen uit de lucht kunnen opnemen, vooral in besloten ruimtes met weinig luchtstroom.

Deze studie is de basis geweest voor nieuwere studies over kamerplanten en hun luchtreinigingsvermogen. Hoewel planten minder paardenkracht hebben dan luchtreinigers, zijn ze natuurlijker, kosteneffectiever en therapeutisch. Planten die een hoge luchtvochtigheid nodig hebben om er op hun best uit te zien, moeten in badkamers of in de buurt van een gootsteen worden bewaard, terwijl planten die gedijen in drogere gebieden het beste in uw hele huis kunnen zijn. Hij vertelde me dat hij ongeveer 185 planten bewaart in zijn appartement van 950 vierkante meter in Baltimore, ongeveer één plant voor elke vijf vierkante meter.

Maar voor planten om de lucht daadwerkelijk te verbeteren, zelfs in een compact appartement, heb je een concentratie kamerplanten nodig die alleen de meest toegewijde plantenliefhebbers daadwerkelijk kunnen bereiken. The Sill, een online plantenwinkel die zijn Millennial bonafide communiceert door dikke serifs en grote vlekken witte ruimte, somt plantensoorten op basis van de gifstoffen in de lucht die ze het beste kunnen verwijderen.

Leave a Comment

All fileds with * are required