Werken luchtzuiverende planten echt?

Nieuw onderzoek blijft echter aantonen dat kamerplanten bijna niets doen om de lucht in je huis te zuiveren. Het is een mythe waarvan je bijna wenste dat het niet was opgepakt. Kamerplanten, hoewel charmant, doen weinig om de lucht in een kamer te zuiveren, zeggen de wetenschappers die de lucht bestuderen die we inademen. Op basis van dit onderzoek zeggen sommige wetenschappers dat kamerplanten effectieve natuurlijke luchtreinigers zijn.

En hoe groter en bladeriger de plant, hoe beter. Afrikaans violet, aloë vera, Boston-varen, Engelse klimop, hartbladphilodendron, geldplant, salonpalm, vredelelie, slangenplant (ook bekend, nogal onaangenaam, als schoonmoedertong) en vetplanten behoren tot de vetplanten die vaak voorkomen in artikelen die de 'beste luchtzuiverende planten voor thuis' afronden. En hoewel je luchtzuiverende plant misschien niet het werk doet dat je hoopte dat het zou gebeuren, kan het in ieder geval in de buurt van het groen je helpen productiever te zijn en je stressniveaus te verminderen, volgens het onderzoek van de Washington State University. Onderzoekers gebruikten afbeeldingen van verschillende soorten en stijlen kamerplanten om aan te tonen dat mensen positief reageren op weelderige, groene planten met een ronde, dichte luifel - vergelijkbaar met die van veel van de favoriete kamerplanten van het land, zoals huilende vijg (Ficus benjamina), Calathea en Zwitserse kaasplant (Monstera deliciosa).

Uitzoeken hoe planten VOS binnenshuis filteren, kan mogelijk nuttig zijn voor 'biopurifiers', die mechanisch lucht door een poreus substraat voor planten trekken. Met al die extra tijd die je in je bescheiden woning hebt doorgebracht, heb je misschien de motivatie verzameld om er een gezonde leefruimte van te maken, te beginnen met het kopen van luchtzuiverende planten. De omvang van de onderzoeken die de afgelopen jaren zijn uitgevoerd, varieerde van het testen van individuele planten in een ruimte tot testruimtes gevuld met planten. De vroege tests op planten maakten gebruik van kleine laboratoriumkamers, die sterk werden gecontroleerd, en die vol met planten zaten.

Deelnemers scoorden planten over hoe mooi, interessant, opbeurend en ontspannend ze ze vonden, met voorkeursplanten die het grootste voordeel bleken te bieden aan het welzijn. Er zijn veel te veel variabelen en zoveel als een enkele plant die de luchtkwaliteit niet verbetert, waar ik het mee eens ben omdat het belachelijk is om anders te denken, ik denk niet dat je verklaring dat je honderd planten nodig zou hebben om de luchtkwaliteit te verbeteren of de mythe te ontkrachten nog meer geldig is. Planten die hydrocultuur worden gekweekt, zullen ook VOS verwijderen en microben in de bodem hebben geen planten nodig om hun biochemie uit te voeren. En terwijl de manier waarop planten CO2 opnemen sterk afhangt van omgevingsfactoren, was het vermogen van de planten om NO2 op te nemen niet afhankelijk van de omgeving van de planten, bijvoorbeeld of het in lichte of donkere omstandigheden werd gehouden, of dat de grond nat of droog was.

Er zijn geen onderzoeken geweest naar planten die invloed hebben op de luchtkwaliteit van het huis in het huis van een roker, hoe planten VOC's kunnen verminderen in de nabijheid van kookapparatuur of in garages waar mensen auto's opslaan.

Leave a Comment

All fileds with * are required