Hoeveel planten heeft iemand nodig voor zuurstof?

De korte samenvatting is ongeveer 300 tot 500 typische kamerplanten per persoon, met aanzienlijke kanttekeningen, meer als 700 om veilig te zijn. Dus 6-14 duizend van dergelijke planten voor 20 personen. We zien hieronder dat onze 20 mensen 17 kg zuurstof per dag tussen hen nodig hebben, wat min of meer 1000 mol is. Wetenschappers schatten een veilig zuurstofverbruik van 50 liter per uur voor een mens.

Ondertussen geeft een blad ongeveer vijf milliliter zuurstof per uur af. Een persoon zou in een kamer moeten zijn met ongeveer tienduizend bladeren. Ongeveer 300 tot 500 planten zouden de juiste hoeveelheid zuurstof produceren, maar het is veel moeilijker om de hoeveelheid kooldioxide in te schatten die de planten absorberen, vooral als elke keer dat iemand uitademt, ze de zuurstofproductie remmen. Om veilig te zijn, stap niet in een luchtsluis zonder ongeveer zevenhonderd potplanten mee te nemen.

De gemakkelijkste manier om te overleven in een geïsoleerde cel is door er planten omheen te planten. Maar hoeveel planten produceren zuurstof voor één persoon om te overleven? Maar deze vraag is moeilijker te beantwoorden omdat er oneindig veel variabelen zijn. Een van de grootste problemen is dat naarmate het kooldioxidegehalte toeneemt, de planten minder zuurstof produceren. Ze produceren verschillende hoeveelheden zuurstof in verschillende stadia van hun groei.

Bij verschillende temperaturen absorberen ze verschillende hoeveelheden kooldioxide. Ten slotte ademen sommige planten alleen's nachts om water te besparen. Dus, als je in een constant verlichte cel bent, zullen ze binnen een dag sterven, en het heeft geen zin voor jou, Volgens wetenschappers is het zuurstofverbruik van 50 liter per uur voldoende en veilig voor mensen. Ondertussen produceert één blad ongeveer vijf milliliter zuurstof per uur.

Dus een persoon zal planten met tienduizend bladeren in de cel moeten nemen. Het blijkt dat de benodigde hoeveelheid zuurstof 300 tot 500 planten kan produceren. Maar het is veel moeilijker om de hoeveelheid koolstofdioxide te bepalen die door planten wordt geabsorbeerd, vooral als elke keer dat iemand uitademt, het moeilijker wordt om zuurstof te produceren. Laten we voor het geval dat we niet naar een geïsoleerde cel rennen zonder zevenhonderd plantenpotten mee te nemen.

Ongeveer 300 tot 500 planten zouden de juiste hoeveelheid zuurstof produceren, maar het is veel moeilijker om de hoeveelheid koolstofdioxide te schatten die de planten absorberen, vooral als elke keer dat iemand uitademt, ze de zuurstofproductie remmen. Het unieke aan deze specifieke plant is dat het een van de weinige planten is die kooldioxide (CO)'s nachts in zuurstof kan omzetten. Sommige mensen denken dat het schadelijk kan zijn omdat planten kunnen ademen omdat mensen's nachts kooldioxide uitstoten als een omgekeerde reactie op fotosynthese, maar mensen en huisdieren produceren meer CO2 dan planten. Als je deze afvoer zou kunnen elimineren door planten hydrocultuur te kweken en je in staat was om lichtniveaus gelijk te houden aan normale zonneschijn, suggereren back-of-an-envelopberekeningen dat je ongeveer 400 planten ter grootte van een kamerplant nodig hebt.

Als je deze afvoer zou kunnen elimineren, door planten hydrocultuur te kweken en je lichtniveaus gelijk kon houden aan normale zonneschijn, suggereren berekeningen achter een envelop dat je ongeveer 400 planten ter grootte van een kamerplant nodig hebt. Hoewel het moeilijk is om precies te zeggen hoeveel planten er nodig zijn om de binnenlucht te zuiveren, beveelt Wolverton ten minste twee goede planten aan voor elke 100 vierkante meter (ongeveer 9,3 vierkante meter) binnenruimte.

Leave a Comment

All fileds with * are required