Hoeveel planten zijn er nodig om de lucht in een kamer te zuiveren?

Volgens de berekeningen van de wetenschappers heb je tussen de 100 en 1.000 planten nodig voor elke 10 vierkante meter om een meetbaar verschil te maken in de bestrijding van luchtvervuiling binnenshuis. Dus als je in een huis woont dat ongeveer 1.000 vierkante meter is, heb je overal van 10.000 tot 100.000 planten nodig. Wolverton zegt dat het, zonder dure tests, onmogelijk is om te raden hoeveel planten er nodig zijn om een kamer van zijn verontreinigingen schoon te maken. Maar hij beveelt meestal minstens twee „goede planten” aan per 100 vierkante meter binnenruimte.

Om VOS voldoende te verminderen om de luchtkwaliteit te beïnvloeden, zou ongeveer 10 planten per vierkante voet nodig zijn. In een klein appartement van 500 vierkante meter zijn dat 5.000 planten, een echt bos. Als je zou proberen te vertrouwen op het minimale toxine-schrobvermogen van planten om binnenlucht te zuiveren, waarschuwt Waring dat je zou verdrinken in planten. Stel dat je een slaapkamer of kantoor van 10 meter bij 10 voet hebt met een plafond van 8 meter hoog.

Om de luchtreinigingscapaciteit van een standaard ventilatiesysteem te evenaren, zou je die ruimte vol 1.000 planten moeten inpakken, zegt hij. Dat schudt tot 10 planten per vierkante voet vloeroppervlak uit. Zodra je hebt bepaald wat voor soort planten je aan je huis wilt toevoegen, kun je teruggaan naar de app om het in je ruimte te visualiseren en de planten samen te stellen die het beste voor je werken. Het hebben van vijf of meer planten leverde nog betere resultaten op, met als magische getal 10 planten in een kamer van de eerder genoemde grootte.

Hoewel ik je niet precies kan vertellen hoeveel planten je moet toevoegen, zijn er enkele ideeën die je kunnen helpen het aantal planten dat je nodig hebt in je huis te verminderen. Dankzij dit systeem kon één fabriek dezelfde hoeveelheid VOS verwijderen die vijftien planten nodig hadden om te verwijderen als de actieve kool er niet was geweest, of actieve kool. Het is logisch om aan te nemen dat in een echte leefomgeving meer luchtzuiverende planten nodig zijn om dezelfde resultaten te bereiken die ze anders zouden bereiken in een geïsoleerde experimentele omgeving. Dit is logisch omdat de planten uit de NASA-studie meestal tropische planten zijn die zich hebben aangepast aan droge omstandigheden.

In een grotere ruimte (8 x 8 meter, of 26 bij 26 voet) waren 16 planten nodig om de luchtkwaliteit met 75% te verbeteren, waarbij 32 planten de beste resultaten leverden. Hoewel het moeilijk is om precies te zeggen hoeveel planten er nodig zijn om binnenlucht te zuiveren, beveelt Wolverton ten minste twee goede planten aan voor elke 100 vierkante meter (ongeveer 9,3 vierkante meter) binnenruimte. Maar voor planten om de lucht daadwerkelijk te verbeteren, zelfs in een compact appartement, heb je een concentratie kamerplanten nodig die alleen de meest toegewijde plantenliefhebbers daadwerkelijk kunnen bereiken. The Sill, een online plantenwinkel die zijn Millennial bonafide communiceert door dikke serifs en grote vlekken witte ruimte, somt plantensoorten op basis van de gifstoffen in de lucht die ze het beste kunnen verwijderen.

Hij vertelde me dat hij ongeveer 185 planten bewaart in zijn appartement van 950 vierkante meter in Baltimore, ongeveer één plant voor elke vijf vierkante meter.

Leave a Comment

All fileds with * are required